El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jaime Martínez Bordiu revela com va ser el lliurament de les claus del Pazo de Meirás a l’Estat
  • CA

Dijous passat els hereus del dictador Francisco Franco sortien del Pazo de Meirás per última vegada i, després d’una llarga lluita per defensar com a seva legítimament la residència d’estiueig del dictador, la família Franco-Martínez Bordiu es va veure obligada a lliurar les claus de la seva propietat més emblemàtica a l’Estat.

L’advocat de la família, Luis Felipe Utrera Molina, ha titllat d'”inadmissible” la sortida de la família del Pazo, que ha qualificat com a “circ mediàtic“, ja que la sentència que els obliga a tornar la propietat a l’Estat encara no és ferma. El lletrat sosté que, si la justícia dóna finalment la raó als Franco, els espanyols hauran de pagar una indemnització a la família per les despeses ocasionades per haver d’endur-se els seus objectes personals de la propietat.

I ara, Jaime Martínez Bordiu ha confessat en declaracions a Europa Press com van viure ell i els seus germans el lliurament de les claus del Pazo. Molt seriós, admetia que, “com podreu suposar, molt desagradable”, però prefereix “no contestar” a si s’ha fet justícia històrica com ha declarat l’advocada de l’Estat.

Malgrat que Jaime confessa que la família està “molt molesta amb Patrimoni i” amb tota la situació”, evita entrar en detalls i remet al burofax enviat pel seu advocat requerint dades a Patrimoni per basar “la seva acusació d’espoli”, un fet que “danya l’honor dels Franco i que no estan disposats a consentir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa