El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Isabel Pantoja serà jutjada per insolvència punible el març del 2022
  • CA

Més problemes per a Isabel Pantoja. Després de la mort de la setmana mare, Ana Martín, la setmana passada, ara el Jutjat penal número 5 de Màlaga ha fixat per al 22 de març de 2022 el judici a la cantant, acusada com a administradora única de Panriver 56 per participar aquesta empresa en una operació suposadament irregular de deute relacionat amb la seva casa de la localitat malaguenya de Marbella. La Fiscalia malaguenya sol·licita que se li imposi a la Isabel Pantoja un pena de tres anys de presó en acusar-la de cooperadora necessària d’un delicte d’insolvència punible.

En aquesta causa, que s’ha instruït en els jutjats de Marbella, també està acusat, però com a suposat autor del mateix delicte, l’administrador d’una societat que va arribar a un acord extrajudicial amb l’empresa de Pantoja per un deute, presumptament en perjudici d’una tercera signatura. Així, segons l’escrit provisional del fiscal, aquesta primera societat tenia l’any 2002 un deute amb una altra empresa i alhora tenia un altre plet en els tribunals de Madrid en el qual reclamava una determinada quantitat a l’empresa de Pantoja.

El procediment entre Panriver 56 i aquesta societat va concloure amb una sentència que condemnava a l’empresa de la cantant a pagar 114.100 euros i, al mateix temps, en l’altre plet, els jutjats van declarar embargat el crèdit que la primera pogués tenir al seu favor respecte a la de Pantoja. Segons explica el ministeri públic en les seves conclusions provisionals, en el procediment d’execució, el mes de març de 2009, es va declarar embargat el solar i l’habitatge, situats a la zona de nova Andalusia de Marbella, propietat de Pantoja a través de Panriver 56.

Isabel Pantoja | Telecinco

A la vista que l’empresa tenia embargat el seu crèdit a favor de l’altra, i que Panriver “estava interessada en la venda dels immobles -per a això resultava necessari cancel·lar l’embargament sobre aquests-“, els acusats “es van concertar per a beneficiar-se mútuament”, diu el fiscal. Però d’aquesta manera, continua, van actuar “en perjudici dels drets de crèdit” de l’altra societat, de manera que mitjançant escriptura pública van arribar a un acord que consistia en el fet que Panriver 56 pagava el deute, que es rebaixava a 62.759 euros; i l’altra renunciava a qualsevol reclamació.

Al mateix temps, tots dos van instar que s’arxivés el procediment, “impedint així que l’altra empresa cobrés la quantitat per la que s’havia despatxat de 114.108 euros, així com la realització de les finques embargades”. Per aquests fets, s’acusa els processats per un delicte d’insolvència punible i se sol·licita per a cadascun d’ells tres anys de presó i una multa de 18 mesos amb una quota diària de 20 euros, el que cosa suposa el pagament de 10.800 euros. A més, s’insta la nul·litat de l’acord extrajudicial entre totes dues empreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa