El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Irene Montero intervé en directe a ‘Sálvame’ per aplaudir el testimoni de Rocío Carrasco
  • CA

Irene Montero va ser de les primeres polítiques a pronunciar-se públicament sobre l’emissió del documental de Rocío Carrasco. La ministra d’Igualtat va aplaudir la valentia de la filla de Rocío Jurado, que denunciava el seu exmarit en antena d’haver-la maltractat durant molts anys. Montero va rebre moltes crítiques per fer un fil al respecte, d’igual manera que ha tornat a rebre després del seu últim gest: intervenir a Sálvame en directe per defensar Rocío.

Els teleespectadors del programa del cor se sorprenien en veure la ministra en antena. En una videotrucada, Irene Montero ha recalcat la importància de fer públics testimonis tan dolorosos com el de Rocío Carrasco: “Hi ha milers de dones que ahir a la nit, i en les següents emissions, poden sentir-se identificades amb la seva història i el seu relat. Crec que és important que, com a Govern, traslladem el missatge a aquestes dones que estem lluitant contra aquest tipus de violència que patim només pel simple fet de ser dones”.

“Vull donar la cara avui perquè hi ha moltes dones parlant sobre el tema amb les seves famílies o les seves amigues. Hem de denunciar aquestes situacions, perquè la mitjana en la qual una dona triga en denunciar un cas de maltractament és de vuit anys i vuit mesos. Això és una barbaritat. Moltes d’elles tenen por a no ser cregudes, per això és tan important aquest crit de “germana, jo sí que et crec” que es va fer viral durant l’emissió del programa”, afegia Irene Montero.

La ministra considera que Rocío Carrasco ha estat “molt valenta”: “No hi ha dubte, es veu en la seva manera d’explicar la història, de com reviu aquelles experiències de violència que encara són doloroses per a ella. Aquesta revictimització és una de les parts més dures a les quals s’enfronten les dones que han patit violència masclista. Crec que moltes dones, gràcies a aquest testimoni, poden veure’s impulsades a fer canvis i buscar mecanismes de protecció i reparació. Això m’importa molt d’aquest documental”. Una intervenció que volia fer per “donar la mà” a totes les dones en situacions similars: “Que sàpiguen que aquí estan les institucions per ajudar-les“.

Irene Montero intervé en directe a Sálvame per aplaudir la valentia del testimoni de Rocío Carrasco / Telecinco

Finalment, Montero agraïa la feina a Telecinco: “Crec que aquest documental és un exercici de periodisme que legitima la veu de les víctimes de violència masclista. Que la televisió els doni veu, legitimitat i acompanyament és important per avançar en aquesta lluita perquè la televisió té molt de poder entre el públic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa