El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La infanta Cristina deixa La Caixa per sorpresa després de 26 anys

La família Urdangarin no passa un bon moment econòmic des que Iñaki va entrar a presó. L’exduc de Palma es troba complint condemna a Brieva, mentre que la infanta Cristina segueix treballant entre Ginebra i Barcelona. Fa 26 anys que la Infanta treballa a la fundació de La Caixa, on ha anat escalant posicions fins a ser nomenada directora de l’àrea internacional: un lloc de feina que li genera 238.000 € l’any, una autèntica barbaritat. Així ho assegura ‘Vanitatis‘, que avui afirma en exclusiva que la infanta Cristina ha decidit deixar la feina.

La germana del rei Felip hauria arribat a un acord amb la fundació en una reunió durant el passat mes de desembre. Es dona per fet que es desvincularà de l’entitat en els pròxims mesos, tal com confirmen fonts de la fundació La Caixa a ‘El Món’. En cas de confirmar-se, es revelaria que Cristina hauria optat per dedicar-se 100% a la fundació Aga Khan, on treballa des de Ginebra. Un avantatge? Que no hauria de viatjar a Espanya amb tanta assiduïtat com ara, sinó a Lisboa on la fundació té una seu.

Faria pràcticament un any que la Infanta demana marxar de La Caixa, però no ha estat fins ara que haurien començat les negociacions. Cal recordar que la banca té un pacte amb la fundació Aga Khan, el que faria possible el trasllat.

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina a Vitòria   Europa Press

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina a Vitòria / Europa Press

Un canvi de feina que se suma a l’interrogant que envolta el futur professional del seu marit. Iñaki Urdangarin vol treballar i és per això que estaria movent fils des de presó per aconseguir una feina per quan surti de presó. De moment la seva experiència en el centre de voluntariat l’està ajudant a guanyar punts, ja que han emès un informe molt favorable sobre la seva tasca.

Caldrà veure què passarà després, un cop surti en llibertat. I és que la política migratòria a Suïssa no és molt amable amb els exconvictes… En el seu cas sembla que han fet una excepció, però continuaran amb aquest tracte especial? 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa