El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocat d’Urdangarin revela de què treballarà quan obtingui el tercer grau
  • CA

Les últimes informacions revelen que Iñaki Urdangarin podria estar molt a prop d’obtenir el tercer grau, el que demana des de fa temps. El jutjat de vigilància penitenciària s’ha mostrat favorable a aquesta concessió de semillibertat, el que suposaria una injecció d’optimisme en el cunyat del rei Felip. ‘Europa Press‘ ha entrevistat el seu advocat, Mario Pascual Vives, que explica com està la situació i què tenen previst fer un cop concedeixin aquest tercer grau.

“El tercer grau trigarà encara, trigarà bastant perquè intueixo que la Fiscalia recorrerà i haurem d’esperar a veure què diu Palma. Ara bé, estem contents perquè sembla que està una mica més a prop…”, confessa.

El lletrat es mostra indignat, però, en comparar la situació del seu client i la dels presos polítics: “Hi ha molta gent que gaudeix del tercer grau, com bé sabeu… Hi ha d’altres que ja ho gaudeixen… És curiós, oi? No és que el tercer grau d’Iñaki trigui, és que hi ha altres persones que ja el tenen… Per què uns sí i els altres no? Diria moltes coses, però és millor que no ho faci”.

Iñaki Urdangarin torna al voluntariat / Europa Press

A l’últim l’escrit del jutjat posen èmfasi en què el seu règim d’aïllament total no és cap privilegi: “El té per motius de seguretat i no és cap privilegi, exacte, fa anys que ho dic. La gent no escolta o no vol escoltar… Doncs és així”.

A què dedicarà Iñaki les hores fora de presó? Segons l’advocat, a ampliar el temps que passa fent el voluntariat: “Ampliarà les hores allà. Valora molt poder-ho fer perquè li agrada moltíssim. Té previst anar-hi cada dia, treballar allà constantment i tornar a presó a dormir”. De moment, però, cal esperar a una sentència ferma.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa