Joan Carles I busca feina per Urdangarin a l’estranger: “El volen lluny”

Iñaki Urdangarin segueix empresonat en la seva cel·la de Brieva, després de sis dies de permís que ha gaudit al costat de la seva família a Vitòria. Una psicòloga de presons ha explicat a Pilar Eyre quins són els estadis psicològics que travessa Iñaki -i qualsevol altre pres en aquestes característiques- després de cada permís: “Ansietat, impaciència, eufòria, tristesa i depressió. Aquestes són les cinc fases per les quals passa cada vegada que surt de permís. És un patró de comportament que es repeteix en cada intern. Estan nerviosos, dormen malament, al carrer es bloquegen i quan tornen al centre necessiten ajuda terapèutica perquè cauen en un abatiment profund i creuen que no han aprofitat prou els moments que han passat amb la família, mentre que l’aïllament els resulta insuportable”.

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina   Europa Press

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina / Europa Press

L’exduc de Palma s’ha deixat veure pels carrers de Vitòria, però s’ha amagat més que en l’anterior. També ha canviat la seva seguretat, ja que ha passat de tenir onze guardaespatlles a només sis. Per què? Segons explica Eyre a la seva columna de ‘Lecturas‘, per les crítiques que van rebre pel dispendi públic que representava. 

Treu a la llum, a més a més, que des de La Zarzuela ja estan començant a moure fils per quan Iñaki surti de presó. El rei Joan Carles, de fet, estaria intentant trobar-li feina a l’estranger: “Els reis no el volen tenir a prop. Potser podrien parlar amb Corinna, que tenia una relació tan estreta amb Iñaki que li deia ‘el meu noi d’or’. Per què no? Ja li va proposar fa uns anys un càrrec a la fundació Laureus, amb un sou anual de 200.000 € que Iñaki va rebutjar”.

El rei Joan Carles, en la seva última aparició pública   Europa Press

El rei Joan Carles, en la seva última aparició pública / Europa Press

Un gest que calmaria la ràbia de la família Urdangarin, que estaria indignada amb el tracte que els Borbons estan donant a Iñaki i la infanta Cristina: “Tenen les portes de La Zarzuela tancades. Creuen que s’ha comès una gran injustícia amb ell i Cristina. Estan indignats pel tracte que va rebre durant el funeral de la infanta Pilar. La germana d’Iñaki em va dir que si el seu pare veiés el que estan fent amb Iñaki, ja hauria calat foc a La Zarzuela”. 

Nou comentari