El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iñaki Urdangarin, preocupat pel seu futur després de la presó
  • CA

Iñaki Urdangarin continua complint condemna a la presó de Brieva. La setmana passada s’han complert dos anys del seu ingrés, però encara té per endavant una llarga temporada entre reixes. Cada cop pensa més en el seu futur, per això, tal com revelen algunes fonts properes a l’exduc de Palma. Què passarà quan surti en llibertat? Podrà tornar a viure a Suïssa amb la infanta Cristina i els nens? Com es guanyarà la vida? 

Precisament el que més li preocupa és aconseguir els papers per tornar a viure a Ginebra. El país és molt restrictiu amb els immigrants, especialment si són exconvictes. La seva situació legal és complicada per aconseguir que el tornin a deixar a ser ciutadà, encara que existeixen molts permisos per estrangers.

Vanitatis‘ ha parlat amb un advocat especialitzat en estrangeria sobre el tema: “És molt difícil que pugui tornar a viure a Suïssa, però no impossible. Quan se sol·licita un permís de residència o la renovació d’un permís, sempre es demana un certificat de penals. Si apareix una condemna, això es pot convertir en un motiu per rebutjar el permís. En principi sí que podrà tornar”. 

Iñaki Urdangarin surt del voluntariat / Europa Press

En cas que es quedés sense aquest permís de residència, és probable que  la família s’hagués de traslladar a un altre país. Les últimes informacions parlaven de Portugal, ja que la fundació en la qual treballa la Infanta té una seu allà. L’opció de tornar a Espanya sembla poc probable, tenint en compte que la imatge del matrimoni està pitjor que mai. La infanta Cristina, mentrestant, ha decidit canviar de casa i ara n’ha llogat una a una zona de Ginebra molt més tranquil·la. Caldrà esperar per veure si acaba sent la nova residència d’Iñaki Urdangarin. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa