El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iñaki Urdangarin, penedit d’haver escollit una presó de dones: “Està depressiu i valora demanar el trasllat”
  • CA

Han passat més de vuit mesos des que Iñaki Urdangarin ingressés a la presó de Brieva. Molts veien improbable que el jutge decretés el seu empresonament, però finalment se’l va aplicar la pena. Molt s’ha parlat des de llavors sobre els presumptes privilegis que tindria a dins, encara que s’ha assegurat que estaria patint una depressió molt forta. Estaria tenint un molt bon comportament, això sí, el que li hauria donat punts per tal de poder tenir més probabilitats de rebre el primer permís penitenciari. 

 

Aquesta setmana s’està dient que l’ex duc de Palma podria sortir de presó abans del que s’esperava, perquè tot apunta que aquest estiu obtindrà el tercer grau. Fins llavors, Institucions Penitenciaries seguiria revisant el seu cas cada sis mesos. Dos dels set membres del tribunal que té l’última paraula sobre el seu tercer grau ja estaria a favor d’atorgar-li, el que suposaria que només haurà de trepitjar la cel·la per dormir. 

 

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin | Europa Press

 

Encara no està clar que ho aconsegueixi, per la qual cosa ja s’estaria plantejant uns altres escenaris per si de cas. El que sembla clar és que Urdangarin es penedeix de l’elecció que va fer, ja que no es troba a gust ell soll en un mòdul dins d’una presó de dones. Aquesta seria una de les principals causes de la seva depressió, segons ‘Informalia‘, i per això s’estaria plantejant demanar un trasllat

 

El centre li ofereix molts avantatges, per això, per la qual cosa sobta que prefereixi canviar-se. No podria suportar més la soledat, per això, un enemic que l’estaria torturant. Si el tribunal decideix que no li concedeix el tercer grau, Urdangarin no podria obtenir cap permís fins al Nadal; que és amb el que comptaven. 

Iñaki Urdangarin
 | Europa Press

 

Què passarà finalment? El veurem fora aquest estiu? Només un any després d’ingressar-hi? O s’haurà d’esperar fins al Nadal? Suportarà seguir tancat en aquesta cel·la solitària fins llavors?

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa