Iñaki Urdangarin ha estat el gran protagonista de les festes nadalenques. Que el jutge li concedís el primer permís penitenciari perquè pogués passar el Nadal a casa no va agradar a molts… però encara ho ha fet menys l’actitud que ha mantingut durant aquests quatre dies fora de presó. Per què? En passejar-se com si res per Vitòria, de la mà de la infanta Cristina i rebent l’estima de tots els veïns.

L’han rebut com una autèntica estrella i li han dedicat un munt d’alabances. Recorden que segueix complint condemna per un cas de corrupció? Les fotografies evidencien que el seu matrimoni amb la Infanta passa per un molt bon moment. Somrients, dedicant-se mostres d’estima… Com si res no hagués passat o, fins i tot, més enamorats que abans.

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, a Vitòria amb els seus fills  Europa Press

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, a Vitòria amb els seus fills / Europa Press

Com dèiem, les seves vacances a la casa familiar del País Basc han generat un munt de comentaris negatius. Doncs bé, ara Pilar Eyre tira més llenya al foc en treure a la llum un episodi molt curiós.

A la seva columna de ‘Lecturas‘ explica que Iñaki la va fer grossa durant la missa del gall: “El moment de donar-se la pau durant la missa del dia de Nadal va ser apoteòsic. En entrar a l’església, no va haver-hi molt revolt. Xiuxiuejos, alguns caps que es giraven per mirar, alguna salutació llunyana… Iñaki va escoltar l’evangeli amb el cap cot. Però quan el sacerdot va demanar que els feligresos es donessin la pau, Iñaki, molt emocionat, primer va fer un petó a la seva dona i a la mare, després als fills, germans i nebots i dels bancs de darrere també li van donar la mà. Els de davant també i, fins i tot, alguns feligresos van travessar el passadís centrar per fer-li una abraçada. L’acte es va allargar fins que el sacerdot va demanar ordre”. 

Explica que van combregar devotament: “El seu gran refugi d’aquests anys de penitència ha estat la religió. Déu perdona totes les faltes i el cor d’Iñaki està ara tan net com el d’un nounat. A Vitòria s’ha sentit protegit per la seva família i amics, però també per ciutadans anònims, una cosa que no li passava a Barcelona, on ha viscut la major part de la seva vida i on en els últims temps l’envoltava un clima d’hostilitat que feia que tingués por de sortir al carrer”.

La família Urdangarin passeja per Vitòria  Europa Press

 Europa Press

El Nadal a Vitòria amb la família ha estat càlid i satisfactori, però ja torna a ser a presó. Allà seguirà la resta de la condemna, encara que amb més optimisme: “Amb l’esperança que al gener es revisi el seu cas i se li concedeixi un tercer grau, el que equivaldria a un règim obert. Aniria a dormir a presó, però de dilluns a dijous passaria tot el dia fora, el que li permetria exercir alguna feina remunerada. Iñaki desitja treballar, ha pagat el seu deute amb la societat i crec que s’ho mereix”, opina la cronista reial. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa