Georgie Dann ha mort aquest migdia als 81 anys en una operació de malucs que no ha acabat bé. El cantant, conegut pels èxits d’estiu La barbacoa, El africano o Carnaval carnaval ha perdut la vida en un hospital madrileny, ciutat en la que s’havia establert els últims anys. Mític i estrella absoluta de la música, les seves cançons són considerades icòniques. La dècada dels 70 i 80 era un dels artistes més populars, així com els hits que encadenava any rere any.

Va arribar a Espanya una mica abans, el 1965, quan participava en el Festival Mediterráneo per representar el seu país d’origen, França. Conegut per les coreografies fàcils i divertides que acompanyaven els seus temes, era habitual veure’l a l’escenari gaudint i fent gaudir en companyia de les seves ballarines. Ritmes ballables, lletres plenes d’humor i amb referències a la festa… Tot, amb tornades que tothom repeteix i repeteix en les típiques festes de poble.

Els anys 90 va decidir allunyar-se una mica de l’estrès de la vida de l’espectacle i va retirar-se, encara que a principis de segle va voler tornar amb unes cançons que no van tenir tant d’èxit. I sobre la seva vida personal, què se sap? Abans de fer-se famós, va casar-se amb una ballarina catalana, Emilia Garcia, que va entrar a formar part del seu equip de ball i va acabar convertint-se en la seva mànager. Sempre s’ha mantingut en un segon pla i han estat bastant hermètics pel que fa a la seva relació, de la qual van néixer tres nens. Dos d’aquests nens, la Patricia i el Paul van formar a finals del 2008 un grup de música anomenat Calle París. Van tenir força èxit i, de fet, van guanyar el premi a Millor Artista Revelació dels 40 Principales de l’any següent. Anys després publicarien un segon àlbum que no va tenir tanta repercussió, per la qual cosa van separar-se i van trencar el grup. El pare sempre els havia donat molt de suport, per això.

Comentaris

    Doctor Strangelove Novembre 03, 2021 | 17:01
    Un geni, crec que els corrupgents es van inspirar en la cançó el Chiringuito per fer la tram del 3%. Doc.
    Ricard Novembre 03, 2021 | 17:27
    Bon professional. Descansi en pau.

Nou comentari