El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ferran Adrià es confessa davant Rufián: independentisme i monarquia
  • CA

Ferran Adrià ha estat l’últim entrevistat a ‘La fábrica de Rufián’, una conversa en la qual ha deixat anar unes quantes pinzellades sobre política. El xef és conscient que el país travessa una crisi enorme, per la qual cosa demana que canviïn coses. Un dels principals problemes? Els polítics: “S’han de reinventar. No poden cobrar el que cobren“. Molta gent critica el cuiner perquè no acostuma a mullar-se sobre l’independentisme català, el que ha fet que es justifiqui: “Jo sóc de la gent. Tinc els meus pensaments, que són molt complexos a nivell de pàtria”.

Sobre el conflicte de Catalunya i Espanya, de fet, prefereix buscar la pau: “Al final tothom té raó si es fa d’una manera pacífica. La relació amb Catalunya és una qüestió d’emoció. És fàcil comprendre que sigui difícil que els germans es posin d’acord. Ha d’haver-hi una solució per a tots. Si tu tens dos fills, no pots fer una cosa només per a un d’ells”. 

El cuiner català té una relació molt especial amb Oriol Junqueras, per la qual cosa sent que la sentència del procés no és bona: “Has de ser molt mala persona per estar content que algú estigui a presó per qualsevol tema. És molt trist i m’hauria agradat que no hagués passat tot això. Hem tingut uns anys que Catalunya no es mereixia i la culpa no és meva ni de la majoria de la gent”. 

I sobre la crisi que travessa la corona per culpa dels escàndols de Joan Carles, què en pensa? “Crec que la monarquia s’ha de reinventar, tot el concepte en si. Però a mi tampoc no m’agrada un president de la república, eh? El lideratge d’un país s’ha de reinventar i està clar que ha de ser un model diferent del que ha existit fins ara”. Pacífic com sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa