El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ferran Adrià es torna a posar davant dels fogons per reinterpretar el fricandó
  • CA

 

Ferran Adrià ha tornat a posar-se davant dels fogons per primera vegada des que fa set anys tanqués el seu prestigiós restaurant elBulli i ho ha fet per a cuinar plats tradicionals catalans com l’arròs negre i el suquet de peix, i reinterpretar altres com el fricandó amb wagyu (vedella japonesa) o el mar i muntanya de pollastre amb nècores i ametlla crua.

 

El CETT, Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona, ha sigut el lloc escollit perquè el prestigiós xef català es posés davant dels fogons, juntament amb vint clients de Telefónica que van guanyar un sorteig, una plaça per acompanyar-lo. Marc Cuspinera, cap de cuina d’elBulli també va participar en l’esdeveniment.

 

El fricandó amb wagyu o el pollastre amb nècores, en el qual va incloure ametlla crua en lloc de la picada d’avellana torrada, van ser dos dels plats en què Ferran Adrià va voler reinventar per a explicar a la resta de cuiners que “una pinzellada d’innovació pot canviar un plat”.

 

“Els cuiners creen, no són especialistes en un plat doncs segur que molta gent fa millor que jo el fricandó, però el que nosaltres fem és pensar, crear, innovar... per a cuinar és important comprendre el que vas a fer, no només seguir una recepta, sinó saber el que estàs fent i per què”, explica Adrià a la seva masterclass.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa