El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revelen un escàndol de Felip VI i la model Gigi Howard silenciat durant més de 25 anys
  • CA

La vida sentimental de Felip VI va ser molt intensa en la seva joventut. La premsa de l’època tractava el tema amb molt respecte, però, el que sembla impensable avui dia. Pilar Eyre recorda a la columna de Lecturas d’avui un escàndol del que pràcticament no es va parlar. Ens hem de remuntar a 25 anys enrere, quan el príncep Felip sortia amb la model Gigi Howard. La Zarzuela feia l’impossible perquè les revistes del cor no publiquessin res sobre les aventures de la parella, que gaudia d’un any “molt passional”: “Felip estava boig per ella. Gigi, una model d’una bellesa espectacular. Va ser un any de passió absoluta que van viure en llibertat en saber que la premsa espanyola no publicaria res”.

El rei Felip, de jove / Europa Press

“Caminaven agafats de la mà per Manhattan, formaven part del circuit social de la jet-set, menjaven als restaurants més cars de Nova York, Le Cirque o Côte Basque, van anar a l’illa de Saint-Martin i allà van jugar sensualment. Aquella estada els hauria costat mig milió de pessetes, el que va provocar un gran revolt tenint en compte que Espanya travessava una crisi. Les fotos més fortes es van guardar en un calaix. Horroritzats, els estaments oficials van trucar als directors de les revistes per indicar-los que no es toleraria cap indiscreció més sobre el príncep”, recorda la cronista catalana.

Va ser llavors quan es va viure un escàndol que van haver de silenciar: “A Nova York s’havia traslladat un reporter espanyol per fer un reportatge sobre Gigi, algú va denunciar que s’havien realitzat escoltes il·legals a la noia, un delicte federal gravíssim als Estats Units, i va estar més d’un any a presó sense que La Zarzuela fes la mínima gestió per atenuar la condemna, encara que el periodista sempre va manifestar-se innocent i, fins i tot, va enviar una carta a Joan Carles I demanant-li empara que no va tenir resposta”.

Gigi Howard, a una portada de la revista ¡Hola! del 1996

Davant d’això, la premsa va adonar-se de la perillositat d’investigar sobre aquesta relació: “L’escandalós judici contra el periodista gairebé no es va mencionar en els diaris espanyols, malgrat els esforços del pare i els companys del paparazzi. Les acusacions contra els serveis secrets espanyols es van considerar escabellades, potser avui les veuríem sota una llum diferent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa