El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sopar de Felip i Letícia amb Sabina: bandera republicana i acudits verds
  • CA

Jaime Peñafiel va treure a la llum en un dels seus llibres una de les anècdotes més curioses dels primers anys de relació del rei Felip i Letícia. La monarca era una gran admiradora de Joaquín Sabina, per la qual cosa va demanar al seu marit que concertés un sopar amb ell per poder conèixer-lo en persona. Dit i fet. El rei Felip va parlar amb uns coneguts que tenia en comú i va aconseguir que Sabina els convidés a sopar a casa. No eren els únics assistents, per això, ja que el cantant també va convidar la cosina de Felip, Simoneta, i el seu marit (el president de la societat general d’autors de l’època).

Joaquín Sabina rep l'alta hospitalària Europa Press

Joaquín Sabina / Europa Press

Els detalls que més van fer parlar? Que Sabina col·loqués unes estovalles amb la bandera republicana dibuixada, el que deixava clara la seva postura des del principi. I després, el rumor que la reina va xiuxiuejar-li un acudit pujat de to mentre ballaven junts.

Sobre això el cronista reial dona ara més detalls en la columna de ‘El Mundo‘: “Va ser una sorpresa per molts d’ells que col·loqués les estovalles amb la bandera republicana. Toma ja. Però l’ambient es va anar relaxant a mesura que passaven les hores i les copes. I així van donar la una, les dues i les tres, que diria Joaquín, els va posar el vals que havia compost per a Letícia. Amb una mica de malícia, Joaquín va treure a ballar Letícia davant la incrèdula mirada de Felip, “que es va quedar una mica sorprès i molt tallat quan li vaig treure l’oportunitat de ballar amb la seva promesa el tema compost per a la seva boda”, recorda Sabina. Letícia, encantada i desinhibida, va llançar-se als braços de Joaquín i li va dir un acudit verd: “Quina diferència hi ha entre Estefanía de Mònaco (per llavors parella d’un artista de circ) i jo? Que ella folla amb un funambulista i jo sóc una meuca molt llesta”. 

La reina Letícia, elegant en un sopar Europa Press

La reina Letícia, elegant en un sopar / Europa Press

Jaime Peñafiel va incloure aquesta anècdota en un llibre que va anar a parar a les mans de Letícia, que s’hauria enfadat com una mona: “Que ho recordés en el llibre li va sentar, lògicament, molt malament. Des de llavors no sóc ben vist a Palau. Però li dono suport perquè crec que amb una mica de sort pot portar-nos la tercera república”, va justificar-se Joaquín Sabina fa un temps. 

I d’aquí, a encadenar un seguit d’atacs: “Després del passeig per Benidorm, Letícia ha hagut de recordar les vacances amb el seu avi taxista; molt millors que les de Palma perquè segons ella, no és un lloc per descansar”, o “Ara s’ha sabut que Elionor anava a dir-se Sofia, però Letícia no va voler que la primogènita tingués el nom de la seva sogra. Ja apuntava maneres”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa