Olor de podrit a La Zarzuela

La família reial espanyola ha encadenat un bon grapat d'escàndols aquesta setmana

Ara mateix pot semblar molt complicat trobar una família més esbojarrada que la dels Mainat. El matrimoni torna a ser protagonista de l’actualitat d’aquesta setmana, amb unes informacions cada cop més surrealistes i estrambòtiques. Queden lluny encara, però, dels incomptables escàndols que envolten la família reial espanyola. Felip escridassat a Barcelona, Corinna furgant en la ferida, una filla il·legítima de Joan Carles traient el cap, Letícia criticada en una revista francesa, Sofia humiliada i menyspreada per la seva jove i la filla d’Elena insultada a Instagram. Tot això, només aquests últims dies… i, fins i tot, podríem dir que ha estat una setmana tranquil·la per als Borbons.

Era d’esperar que Felip no tindria una benvinguda càlida durant la visita a Barcelona. Les institucions catalanes van fer-li el buit i van evidenciar que no el volen aquí, per molt que intenti parlar català en un tros del seu discurs. Xiulets, insults i la crema de fotografies mostraven el rebuig que crea la presència d’El Preparao. Va tornar a Madrid amb la cua entre lcames, mentre un col·laborador de Sálvame treia a la llum una anècdota amb ell que el deixava en evidència: “Ens vam trobar en un acte i va apropar-se a mi per renyar-me de males maneres. Em va dir que deixés la seva família en pau, que no els fotografiés més. Estava molt enfadat, fora de si”. 

Felip Borbó   Europa Press

Europa Press

Aquesta reprimenda sembla més pròpia de la seva dona, d’una Letícia amb mala llet que continua rebent crítiques. L’última de deixar-la verda ha sigut una revista francesa, que l’acusa directament de ser “cruel i manipuladora“. Es basen en la columna de Pilar Eyre d’aquesta setmana, en la qual furga en l’origen de la mala relació de l’Ortiz i Sofia de Grècia. Sembla més que evident que no se suporten, cosa que la periodista deixa clar en recordar que Letícia l’ha humiliat sense pietat sempre que ha pogut.  

Però una peça clau en la decadència dels Borbons ha estat Corinna. L’amant més xerraire de Joan Carles mostra el seu despit a cada entrevista que concedeix. A la d’aquesta setmana ha denunciat, de fet, que l’han tractat “com una bruixa”. Deixa clar que Joan Carles ha estat “agressiu i cruel” amb ella en un intent de responsabilitzar-la de les parts podrides de la corona. L’alemanya no pot ni veure Sofia i la deixa de vella malvada. Corinna no dubta a afirmar que ha temut per la seva vida: “Em feia por acabar com Lady Di, la veritat”. Joan Carles, mentrestant, posa els ulls com taronges en llegir aquesta entrevista des de la seva suite a Abu Dhabi, una jubilació luxosa… lluny de la Zarzuela, sí, però caríssima i plena de comoditats. Alguns amics propers han revelat aquests últims dies que el Borbó està “fins als collons” d’estar allà. Ara bé, hauria d’estar agraït perquè és un dels pocs llocs en els quals encara no ha aparegut cap filla il·legítima que li reclami els seus drets. A Bèlgica, per exemple, Ingrid Sartiau ha presentat noves proves que demostrarien el seu parentesc.

El rei Joan Carles   Europa Press

 Europa Press

Un altre personatge d’aquesta família esperpèntica que no ha tingut una bona setmana ha sigut Victoria Federica, la filla petita d’Elena. Els seus cops de porta als nassos dels periodistes i les males contestacions la col·loquen com la més maleducada de tots. Sempre amb un accessori de la bandera espanyola a sobre, ara sembla disposada a convertir-se en influencer i fer vida de burgesa. És per això que decidia fer un directe a Instagram, que començava amb un ridícul ¡Viva España!. Poc trigava a rebre insults ferotges de desenes de joves, cosa que la forçava a abandonar la retransmissió

Els Borbons es consoliden com una de les famílies reials amb més mala premsa a nivell internacional. Escàndol rere escàndol i amb una imatge pública cada cop més deteriorada. 

Nou comentari