Treuen a la llum la dinerada que va costar ‘Eurovisió’ a TVE

La cadena pública va gastar-se molts diners i el resultat no va ser l'esperat

La participació d’Espanya a l’Eurovisió d’enguany va tornar a ser catastròfica. Antepenúltims i amb només sis vots del jurat, Blas Cantó no va aconseguir que el país deixés de fer el ridícul en el festival de la cançó més important d’Europa. Davant d’aquest nou fiasco, molts es pregunten per què TVE segueix participant-hi i quants diners es gasta en això.

La resposta l’ha donat Ecoteuve: enviar el cantant a l’escenari d’Eurovisió hauria costat a la televisió pública 475.248 €. Un autèntic dineral pràcticament perdut, tenint en compte la posició i la repercussió del representat espanyol. Ara bé, a aquesta quantitat se li ha de sumar 230.000 € més que s’haurien gastat en produir la gala de febrer en la que van escollir quin cantant acudiria al festival. En total, més de 700.000 € a canvi de no massa res.

Però com es desglossa aquesta despesa? Sembla que la part més cara correspon als drets de retransmissió que ha de pagar a la UER, uns 290.000 €. A més a més, s’han de pagar 40.000 € als artistes, 20.000 al decorat, els 3.000 € de vestuari…

Blas Cantó, en l’actuació d’Eurovisió / TVE

El debat és sobre la taula, tenint en compte que tants diners públics haurien de tenir alguna mena de compensació. De moment, però, sembla clar que Espanya tornarà a participar en l’Eurovisió de l’any vinent si no canvia res.

Comentaris

    Cornuts i pagar el beure, se'n diu així 14/06/2021 11:34 am
    Recordeu que la televisió pública RtvE també la contribuïm a pagar els catalans, malgrat que nosaltres ja en tenim de pròpia.

Nou comentari