El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya no formarà part d’Eurovisió: “TV3 no és una televisió nacional”
  • CA

Catalunya no podrà formar part de l’organització d’Eurovisió, tal com confirma l’European Broadcasting Union en una carta dirigida a la CCMA. ‘Crónica Global‘ ha tingut accés al document que nega la demanda de TV3, que havia requerit entrar a formar part de l’associació de mitjans públics europeus que organitza el festival.

L’argument principal és que TV3 no és una “televisió nacional” i que no compleix amb els requisits: “El comitè executiu ja havia conclòs que la CCMA no compleix amb els requisits per ser membre. Catalunya no és un país membre de la International Telecommunicaions Union o del Consell d’Europa com exigeixen els estatuts. La CCMA és una emissora d’Espanya a la qual li manca el caràcter nacional i de la importància de la societat europea”.

Miki Núñez Europa Press

Miki Núñez, el cantant català que va representar Espanya durant l’última edició d’Eurovisió / Europa Press

La Corporació havia demanat a l’organització que reconsiderés la seva negativa, ja que consideren que Catalunya té “la mateixa relació” amb la ITU o el Consell d’Europa que Flandes, Baviera o Gal·les (tres membres actius d’Eurovisió). I pel que fa a la manca de “caràcter nacional”, argumentaven que la cadena i el català tenen una gran penetració a Espanya.

Res d’això ha convençut a l’organització del festival, que torna a desestimar l’adhesió de la CCMA. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa