El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eurovisió 2020, cancel·lada pel coronavirus
  • CA

La Unió Europea de Radiodifusió ha anunciat aquest dimecres la cancel·lació del festival d’Eurovisió 2020, que estava previst pel 16 de maig a la ciutat holandesa de Rotterdam a causa de la pandèmia del coronavirus.

“Ens sap molt de greu haver d’anunciar la cancel·lació del festival d’Eurovisió 2020 a Rotterdam. En les últimes setmanes hem estat explorant moltes opcions alternatives que poguessin permetre que el festival continués endavant. Però la incertesa que s’ha creat per l’expansió del COVID-19 per tota Europa -i les restriccions que han aplicat els governs dels participants i les autoritats- porten a la Unió Europea de Radiofusió a prendre la difícil decisió que fa impossible continuar amb l’esdeveniment en directe com estava planejat”, confirmen en un comunicat. 

“Estem molt orgullosos que el festival d’Eurovisió hagi unit l’audiència cada any, sense interrupció, durant els últims 64 anys i nosaltres, com els milions de fans que tenim al voltant del món, estem profundament afligits perquè no es pugui celebrar el pròxim mes de maig”, afegeixen.

Afirmen que la direcció segueix mantenint contacte amb la ciutat de Rotterdam per treballar en una possible posposició del festival, que tindria lloc allà l’any vinent. Afirmen que seguiran treballant per continuar enviant amor i ànims entre tots en aquest temps tan difícil. 

Blas Cantó havia de ser el representant d’Espanya en aquest festival d’Eurovisió, qui ha agraït tots els missatges de suport que està rebent: “Espero que això passi aviat i que puguem abraçar-nos més fort que mai. Tot el meu suport a la gent i famílies afectades. Gràcies RTVE per comptar amb mi per a 2021”, un missatge que confirma que serà ell el representant d’Espanya a l’edició de l’any vinent. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa