El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espectacle vergonyós a ‘OT’: sexisme en directe i comentaris fora de to
  • CA

TVE era conscient que ‘Operación Triunfo‘ necessitava fer més audiència si volia assegurar-se la continuïtat del format. Van veure que la millor manera de fer-ho era anar encadenant polèmiques, una tàctica desesperada que comença a ajudar-los. La setmana passada van ser líders per fi gràcies a la concursant més controvertida, Maria, que va ensenyar un pit en directe. Doncs bé, aquest dimecres ha tornat a ser ella la gran protagonista… Bé, més aviat la seva parella.

 

Maria i Marta es jugaven l’expulsió, amb la qual cosa les seves actuacions eren les que més expectació generaven. La primera ha estat la preferida de l’audiència durant aquestes últimes setmanes, amb la qual cosa tot apuntava a què seria ella qui se salvaria. Però sorprenentment les apostes no es van complir i va acabar sent expulsada. Què faran ara sense l’espectacle que feia dia rere dia? Recordem que va ser ella qui va engegar una campanya contra Ana Torroja quan va demanar canviar una lletra de Mecano perquè la considerava homòfoba. També va criticar que la llengua espanyola contingui expressions masclistes com ‘arreglar-se’. La mateixa que va publicar una escatològica fotografia des del vàter. Les darreres actuacions que ha fet –exageradament sobreactuades– no l’han ajudat, per això. De caràcter fort i difícil, sense pèls a la llengua i massa intensitat, sembla que la lògica i el gust musical s’han imposat al xou. 

 

 

Doncs bé, com dèiem aquesta última gala ha tingut un moment destacat amb Maria implicada. Què ha passat ara? El programa va seguir la tònica habitual, ja que només acabar la seva cançó va venir la seva parella Pablo de convidat. Com és costum, Roberto Leal els fa una petita entrevista mentre els anima a donar suport públicament al nominat en qüestió. El problema ha estat que el presentador -ni la cadena- mai no s’haurien imaginat que havien convidat tot un showman. L’apassionant petó que va fer-li a la xicota en veure-la ja feia intuir que el noi venia fort. Però van ser els vergonyosos comentaris fora de to que va fer el que van encendre la xarxa.

 

Maria i la seva parella Pablo
Maria i la seva parella Pablo | TVE

 

El seu estilisme ja ho deia una mica tot: totalment rapat, amb tatuatges, un conjunt estilístic peculiar… Ara bé, va ser obrir la boca i començar a escopir comentaris fora de to que van provocar molta vergonya aliena. Primer de tot, va veure’s clar que estava visiblement alterat i va quedar en evidència en assegurar sense vergonya que el que més havia trobat de la seva xicota era “su culo“. Per si això no fos poc, va continuar cridant a càmera que el primer que farien quan l’expulsessin seria “follar, follar y follar“…. Una actitud molt grollera que va deixar clar que el noi no entenia ni de maneres ni sabia que estava a una cadena pública que no pot -o hauria de- permetre un espectacle tan lamentable.

 

Maria i parella
Maria i parella | TVE

 

I és que l’espectacle vergonyós va continuar quan va començar a dir una vegada rere una altra que Maria era única “porque está muy buena“: “Estás buenísima por la tele, te lo juro. Cada día estás más buena”. I aquest noi és parella de la noia més feminista del concurs?

 

 

La xarxa va omplir-se de crítiques molt i molt dures. Van deixar-lo com un drap, i encara més quan ell va publicar una fotografia justificant-se: “Decir que quieres follar con tu novia es machista. Me flipa. Estáis tan confusos que os herís a vosotros mismos jeje”

 

 

Polèmiques a part, cal comentar també els millors moments de la gala. El nivell musical cada vegada és més elevat, una bona notícia que es va evidenciar durant les vuit actuacions de la nit. Els concursants estan millorant molt i el resultat és cada vegada millor. El jurat va tenir-ho difícil a l’hora de les nominacions, però finalment van ser Famous, Julia i Natalia els tres preferits. Les tres interpretacions van ser colossals i van posar el públic dempeus, especialment la del màquina Famous: qui ja s’ha guanyat l’aplaudiment més sincer de l’audiència gràcies a les interpretacions tan summament impressionants que fa.

 

 

 

 

Una brillant Alba Reche i un incombustible Miki van acabar sent salvats, amb la qual cosa serà Sabela o Marta la següent expulsada. Dues veus tendres i maques que es quedaran a les portes de la final. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa