Els vestits dels polítics en el debat de TVE, a examen: han encertat amb els seus 'looks'?

El debat polític de TVE ha deixat uns quants titulars. Els representants dels partits s'han posicionat i s'han atacat mútuament durant una conversa a sis que no ha deixat ningú indiferent. Però en tot programa d'aquest tipus, els teleespectadors també es fixen sense adonar-se'n en els conjunts estilístics que du cadascú. Què hi ha darrere de cada elecció? Per què opten per un vestit o un altre? Són encertats els looks? Qui ha estat el millor vestit?

 

 

Els outfits que escullen en aquests debats són molt més importants del que pot semblar en un primer moment. Darrere d'aquestes eleccions hi ha un assessor d'imatge amb uns objectius determinats. Els han aconseguit en aquesta ocasió?

 

 
Irene Montero, Aitor Esteban, María Jesús Montero, Cayetana Álvarez de Toldo, Inés Arrimadas i Gabriel Rufián, al debat a sis de TVE
Irene Montero, Aitor Esteban, María Jesús Montero, Cayetana Álvarez de Toldo, Inés Arrimadas i Gabriel Rufián, al debat a sis de TVE | ACN

 

 

Comencem analitzant els looks de les candidates. Inés Arrimadas és qui més comentaris ha generat pel seu look, i és que el seu conjunt rosa xiclet crida l'atenció. No és el primer cop que li veiem, el que ha donat ales als usuaris de Twitter per recuperar una divertida comparació amb una escena dels Simpsons en la qual Marge es compra un vestit similar. La de Ciutadans ha optat, com dèiem, per una jaqueta creuada amb botons negres a sobre d'una brusa blanca. L'ha combinat amb uns pirates de vestir en negre, a joc amb unes sabates de talons del mateix color. Elegant i sofisticada, però res exagerat.

 

 
Inés Arrimadas, de Ciutadans
Inés Arrimadas, de Ciutadans | TVE

 

 

 

 

Cayetana Álvarez de Toledo va deixar anar unes quantes perles polítiques, però també va acaparar mirades amb el seu conjunt estilístic. En el seu cas, va optar per trepitjar fort amb el look més elegant dels candidats: va ser la més arreglada gràcies a un vestit granat per sobre dels genolls de màniga francesa, amb la part superior més ampla i ajustat a la cintura amb un cinturó que quedava mig amagat. Mitges negres transparents i sabates de taló altes a joc. La cap de llista del PP per Barcelona va afegir un detall que no va passar desapercebut va ser un dels complements, un bolígraf que tenia tota l'estona a la mà amb una bandera d'Espanya dibuixada.

 

 
Cayetana Álvarez de Toledo, cap de llista del PP per Barcelona
Cayetana Álvarez de Toledo, cap de llista del PP per Barcelona | TVE

 

 

La ministra d'Hisenda socialista, María Jesús Montero, va ser la que més va arriscar. El seu assessor d'imatge no va tenir una idea gaire bona en recomanar-li un conjunt vermell d'americana i faldilla asimètrica que va combinar amb una brusa verda. El collar també jugava amb els dos colors, d'igual manera que les sabates estrafolàries que va lluir: verdes i amb els cordons verds. Tot un quadre.

 

 
María Jesús Montero, ministra d'Hisenda socialista
María Jesús Montero, ministra d'Hisenda socialista | TVE

 

 

Irene Montero, la número 2 d'Unides Podem, no va arreglar-se massa. La més informal de les polítiques va optar per un càrdigan en color mostassa, una samarreta simple i ampla en negre per estar còmoda i uns texans negres. Les botes? També en fosc. Pel que fa a la comunicació no verbal, destacava que se la va veure recolzada al faristol i tocar-se la panxa d'embarassada.

 

 
Irene Montero, número 2 d'Unides Podem
Irene Montero, número 2 d'Unides Podem | TVE

 

 

Però també hem de parlar del vestuari dels dos homes. En primer lloc, tenim Gabriel Rufián d'ERC. El català va posar-se una americana en blau elèctric, a sobre d'una camisa blanca. Els pantalons els va lluir en texà blau clar, amb la qual cosa destacava la pell marró del cinturó i els botins. Sense corbata, però amb un pin de llibertat dels presos polítics i un a favor de les queixes dels treballadors de RTVE.

 

 
Gabriel Rufián, número 2 d'ERC
Gabriel Rufián, número 2 d'ERC | TVE

 

 

Aitor Esteban, el candidat del PNB, va optar per un vestit més formal. Va coincidir amb l'independentista en el color, per això, però en un blau més fosc. Ell no va voler renunciar a la corbata, la que era del mateix to. I la camisa? En blau cel. Pel que fa als complements, destacava el cinturó a joc amb les sabates de vestir negres.

 

 

 

 

Cadascú va seguir el seu estil, totalment adient a les seves personalitats. No va destacar cap estilisme excèntric, però sempre hi ha detalls amagats en les seves eleccions. Qui va ser el guanyador?

 

 
 

Comentaris