El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els reis Joan Carles i Sofia reapareixen junts i somrients: segueix el paperot?
  • CA

La presència del rei Joan Carles en els actes de commemoració del 40è aniversari de la Constitució era gairebé obligada. D’un temps ençà que la Casa Reial ha decidit canviar de tàctica i engegar una campanya a favor del monarca. Volen netejar la imatge i rehabilitar-lo una mica de cara a l’opinió pública, ja que les últimes enquestes el deixaven en molt mal lloc. És per això que no han volgut deixar passar l’oportunitat que els brinden els actes oficials que han organitzat per celebrar aquesta data tan important. L’objectiu? Que els ciutadans recordin que l’emèrit estava allà durant la redacció de la Carta Magna.

 

El primer pas va ser adjudicar els actes més importants a Joan Carles. Estaria present en els reconeixements amb més repercussió per evidenciar que ell segueix formant part del nucli dur de la família reial tot i els escàndols que l’envolten. Va oferir una audiència amb el rei Felip, una imatge que feia molt de temps que no veien. Però aquest dimarts han anat més enllà i han ofert una altra foto insòlita: la de Joan Carles i la reina Sofia presidint una inauguració junts.

 

 

El matrimoni no passa pel seu millor moment, si és que n’han tingut algun en l’última dècada… Ara bé, això no ha impedit que hagin aparegut còmplices i somrients a l’exposició Democracia 1978-2018 que han inaugurat en el Caixa Forum de Madrid. El Rei ha preocupat, per això, ja que sembla que és incapaç de caminar sense l’ajuda del bastó. A més a més, ha necessitat recolzar-se a la paret en diverses ocasions. La mobilitat del monarca segueix dèbil, sembla… 

 

La reina Sofia s’ha mostrat entusiasmada durant tota la visita. En aquesta ocasió ha optat per un vestit de vellut, un dels seus teixits fetitxes. En negre, ajustat i amb una flor groga com a únic toc de color. Sòbria, senzilla i elegant, un estil pel qual també s’ha decantat la reina Letícia a la seva última aparició. 

 

Els reis Joan Carles i Sofia durant l'exposició 'Democracia 1978-2018' de La Caixa
| Casa reial

 

Dijous serà el dia gran, quan la família reial al complet presideixi l’acte central. La princesa Elionor jugarà un paper destacat, amb la qual cosa volen que segueixi fent passes de cara al seu aprenentatge com a hereva de la Corona. Com anirà vestida per l’ocasió? I Letícia i Sofia? Seguiran el paperot de fer veure que tot està bé entre elles?

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa