El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 10 reptes que ha de superar Elionor, segons Pilar Eyre
  • CA

Pilar Eyre ho té molt clar: “La princesa Elionor ha de deixar enrere la sobreprotecció de la seva mare i el protocol de la cort. La volem veure amb persones de la seva edat, volem saber què pensa. Ens emportaríem sorpreses en positiu”, assegura en un nou post del seu blog de la revista ‘Lecturas’. I, en aquest sentit, menciona els 10 reptes que ha de superar la filla de Felip VI i Letizia Ortiz:

  1. La Transició: Passar de nena a dona, sense complexos, deixar enrere els vestits infantils que aixafen el pit incipient, oblidar les sabates infantils per a moure’s, actuar i somriure amb la naturalitat de totes les noies joves. És una etapa difícil, és cert, però en el cas d’Elionor crec que està durant massa.
  2. Desenganxar-se de la seva germana: Aquí hauria de seguir l’exemple d’Isabel i Margarita d’Anglaterra que, quan van abandonar la infància, van separar els seus camins, ja que una anava a ser reina i l’altra no. També és injust per a Sofia que, ja que no gaudirà dels privilegis de la seva germana, tingui les mateixes obligacions. El que passarà per aquest cap en aquestes llargues cerimònies en les quals la seva germana és la protagonista! Se sentirà com un zero a l’esquerra? Li importarà o, bé al contrari, se sentirà alleugerida?
  3. Proximitat: no s’estima el que no es coneix. I no es coneix perquè només veiem a l’hereva de la corona en unes poques encotillades cerimònies a l’any, per molt bé que realitzi la seva feina. A més, ara se l’envia a Gal·les per a acabar el seu batxillerat, amb el que la seva presència encara serà menor. Volem veure més a Elionor, però interactuant amb persones de la seva edat, volem veure-la parlar, volem que doni entrevistes i conèixer la seva manera de pensar…
  4. Modenitzar-se: Veure a senyors que podrien ser els seus avis inclinar-se davant d’Elionor en els temps actuals causa vergonya aliena. Si us plau, deixin obertes les finestres de Sarsuela i que corri l’aire. Els tractaments, la solemnitat pomposa dels comentaristes reals, les reverències, obren un abisme entre Elionor i els espanyols per on s’escapa tota la simpatia que pugui despertar aquesta noia.
  5. Relacions: No podem mantenir a Elionor com una Cristina de Suècia eternament verge i solitària. Volem que s’obri el cinturó de ferro que l’envolta i coneguem els qui són els seus amics i les seves amigues.
  6. Referent: No volem una princesa florer, volem una dona activa i útil. Que trobi una causa per la qual lluitar i que, una vegada implicada, la defensi fins al final.
  7. Ser empàtica i generosa: aprendre a entregar-se a aquells que no tenen res. Un petit gest pot representar molt per als desfavorits de la terra. Acostar-se sense por a aquells que pateixen malalties, els orfes de la pandèmia, els desnonats, els nens de famílies desestructurades, els tan injuriats “menas”, els que pateixen fam o catàstrofes, els refugis d’animals…
  8. Viatjar: Per Espanya. No en Mercedes blindats amb una escorta de deu cotxes, sinó buscant més operativitat.
  9. El repte del “per si de cas”: Per si de cas Elionor no arribés a reina, que comptés amb els suficients vímets i preparació psicològica per a poder portar una vida satisfactòria en l’anonimat d’una persona privada.
  10. Un repte per a Letizia: No podrà protegir sempre la seva filla. Que no es converteixi en una altra Sofia. Sabem que els temps són durs, espinosos i plens d’obstacles i enemics, però deixi-la volar, recordi el que deia sempre l’avi del seu marit, “mai una mar en calma va fer bons mariners”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 22, 2021 | 15:42
    Ricard juliol 22, 2021 | 15:42
    Sembla que caure bé als ciutadans que paguen impostos (és a dir que paguem el seu tren de vida), i no només als desheretats, no és dintre dels 10 punts. Tampoc hi és que sàpiga parlar les llengües dels ciutadans. Per tant els no castellans que paguem impostos religiosament segons aquesta senyora no li hem d'importar gens a la infanta.
  2. Icona del comentari de: Josep a juliol 22, 2021 | 21:46
    Josep juliol 22, 2021 | 21:46
    Els francesos van ser més llestos. Guillotina pels borbons. TOTS i TOTES.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa