El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos de cada tres espanyols volen que Elionor tingui formació militar
  • CA

Les enquestes de popularitat deixen clar que la imatge pública de Joan Carles de Borbó no pot estar més malmesa. És el membre de la família reial pitjor vist, lògicament, mentre que Felip més o menys es manté. El diari ABC ha volgut centrar l’últim baròmetre, però, en Elionor. Agrada la nena als lectors del diari de dretes? Sembla que sí, tenint en compte que l’aproven amb bona nota. Aquest any li han donat més pes en diferents actes, una mesura desesperada per intentar modernitzar la imatge de la Corona i fer oblidar, almenys per uns minuts, els escàndols que envolten l’emèrit. Elionor és vista com una petita esperança per als més monàrquics, que tot i això són conscients del túnel fosc en el que es troba la Casa Reial.

Doncs bé, la nota curiosa d’aquesta última enquesta té a veure amb el futur que volen els espanyols per a la princesa. En les pròximes setmanes, Elionor viatjarà a Gal·les per instal·lar-se en l’escola d’elit en la que estudiarà el Batxillerat. Això sembla que agrada als votants dels partits de dretes, que demanen que després faci una carrera universitària. És destacable que dos de cada tres espanyols (el 66,5% dels enquestats) vulguin que Elionor tingui formació militar. La Constitució col·loca el monarca al front de les Forces Armades i és per això que volen que Elionor estigui preparada. Si analitzem els resultats segons el partit dels enquestats, destaca el sí del 94% i el 91% dels de Vox i PP. Els dels partits de dretes volen que Elionor sàpiga disparar una arma, això queda clar. El 72% de Ciutadans i el 61% del PSOE també estan d’acord, mentre que només el 32% dels de Podemos i el 33% dels votants nacionalistes donen suport a aquesta iniciativa.

Resultat de l’enquesta de l’ABC sobre el futur d’Elionor

Un futur d’Elionor que vindrà determinat per la voluntat de la Casa Reial i del Govern d’Espanya. De moment aquest serà un any per practicar l’anglès en una escola internacional, el seu primer any lluny de casa… i una mica més a prop de l’avi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a agost 15, 2021 | 10:39
    Josep agost 15, 2021 | 10:39
    Vuit de cada deu catalans volen als borbons guillotinats, com van fer els francesos amb els seus borbons.
  2. Icona del comentari de: Tano a agost 15, 2021 | 10:41
    Tano agost 15, 2021 | 10:41
    Dos de cada tres Espanyols, no tenen res en el cap.
  3. Icona del comentari de: M'importa una merda a agost 15, 2021 | 18:27
    M'importa una merda agost 15, 2021 | 18:27
    M'importa una merda el que volen els espanyols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa