Elena i Cristina de Borbó, milionàries gràcies al pare: “900 milions d’euros per a cadascuna”

Les filles de Joan Carles entraran a formar part del grup de dones més riques d'Espanya quan cobrin l'herència del pare

Pilar Eyre centra la seva última columna en analitzar el futur que espera a Elena i Cristina de Borbó un cop mori Joan Carles. Tota l’herència serà per a elles, després que Felip renunciés públicament a ella en considerar que eren diners tacats de corrupció. De quants diners estem parlant? La catalana en parla a Lecturas: “Joan Carles és el seu pare, un pare que les convertirà en dones riques amb el seu testament. Dones molt riques que entraran a formar part del selecte i exclusiu grup de les milionàries. Les germanes Borbó competiran d’igual a igual amb les germanes Koplowitz o les Daurella, les de Coca-Cola! I amb les filles d’Ortega, i amb Ana Patricia Botín”.

Forbes i The New York Times van concloure que la fortuna de l’emèrit ascendiria, aproximadament, a 1.800 milions d’euros. Tota una fita per a algú que va arribar al tron sense estalvis: “Quan Joan Carles va convertir-se en rei el seu capital era igual a zero“.

Ara bé, Pilar Eyre és conscient que els periodistes eren capaços de desmentir la premsa internacional mentre defensar la rectitud i austeritat del rei: “Ens vam afanyar a negar la possibilitat que Joan Carles estigués forrat i vam acusar els nostres col·legues internacionals de mentir per perjudicar, així, els espanyols. Ximples que érem! Vergonya em fa recordar com en els nostres articles ens lamentàvem que el nostre rei fos el més pobre d’Europa i alabàvem la seva manera senzilla de viure”.

Els reis Joan Carles i Felip /  Europa Press
Els reis Joan Carles i Felip en una fotografia d’arxiu / Europa Press

I afegeix: “A les infantes els correspondria 900 milions d’euros a cadascuna amb la mort del pare, descomptant l’impost de successions que regeix a Madrid. És il·legal tenir aquest patrimoni? És clar que no, donant per fet que tot el que estigui inclòs en el testament s’haurà declarat a Hisenda. Una altra possibilitat seria que Joan Carles fes donacions en vida a les seves filles, el que tampoc no seria il·legal sempre que paguessin l’impost corresponent”.

Una fortuna tacada que omplirà les butxaques de les filles de Joan Carles i Sofia, que el visiten a Abu Dhabi ara que encara poden.

Nou comentari