El Món
El coguionista de ‘Déjate llevar’ diu que va resultar “impossible” adaptar el pla de rodatge a l’embaràs de Clotet

 

Manuel Burque, coguionista de la sèrie de ‘Déjate llevar’, ha sortit en defensa de la seva creadora i directora, Leticia Dolera, després que Aïna Clotet hagi denunciat aquest dimarts que va ser exclosa del projecte quan va fer saber que estava embarassada. En un comunicat, Burque argumenta que es va dissenyar un pla de rodatge alternatiu per “adaptar-lo” a la situació de Clotet però que “al final va ser impossible” dur-lo a terme. Per la complexitat de la producció i perquè el rodatge s’hauria allargat fins als sis mesos d’embaràs de l’actriu -diu el guionista-, que interpretava un personatge “el motor principal del qual és no voler estar embarassada” i amb “força escenes de sexe, algunes bastant explícites”. Burque destaca, a més, que Dolera ha comptat amb un equip majoritàriament femení i afegeix que cinc noies han treballat embarassades durant el rodatge.

 

Manuel Burque ha sortit al pas de les crítiques d’Aïna Clotet per la seva substitució a la sèrie ‘Déjate llevar’, segons l’actriu, després que comuniqués el seu embaràs i al·legant “el cost altíssim” de la pòlissa d’assegurança per embarassades i la dificultat de canviar el pla de rodatge. El coguionista de la sèrie no fa referència al fet que fos més costós mantenir l’actriu a la producció, però insisteix que “resultava impossible” adaptar a ella un pla de rodatge de gran complexitat: “Diversos protagonistes, 93 actors i una quantitat gegant de de localitzacions”, enumera. I això, afegeix, malgrat que quan Clotet va comunicar la seva situació es va crear un gabinet de crisi “per intentar adaptar tot el pla de rodatge” a l’actriu. “Creieu-me que es va intentar. La Leticia volia que així fos”, afirma Burque.

  

 

 

En aquesta línia, el guionista defensa la creadora i directora de la sèrie, de qui destaca que ha impulsat una producció “amb més de la meitat de caps dones, tres directores, més d’un 70% de l’equip femení, i cinc companyes havent treballat embarassades durant el rodatge”. Dolera “ho porta incorporat, no és una posició, és tossuderia”, assegura. Clotet, que ha dit entendre que l’adaptació del rodatge “suposava un esforç per tot l’equip”, ha explicat però que va “assumir” que la producció d’una sèrie “marcadament feminista” i que planteja la dificultat de ser dona i mare en aquesta societat, “consideraria totes les opcions” per no excloure-la “nomé per estar embarassada”. Segons ha explicat l’actriu, en l’anterior embaràs va haver de renunciar a projectes professionals perquè coincidien en un estat avançat de la gestació, però que en aquesta ocasió començava a rodar estant de poc més de tres mesos i mig -“no entre 4 i 6 mesos”, aclareix- i creu que amb una “planificació adaptada” podia rodar la majoria d’escenes sense que el seu embaràs fos perceptible. 

 

  

  

L’actriu ha assegurat que fins ara havia declinat fer declaracions per evitar que s’entenguessin com un “atac a la Leticia ni al projecte” i perquè volia canalitzar una experiència “dura” a buscar solucions per evitar que professionals embarassades del sector puguin patir la “desprotecció legal” amb la qual ella s’ha trobat. Amb tot, unes declaracions “sorprenents” de Dolera la setmana passada l’han impulsat a “donar explicacions” sobre la seva sortida de la producció.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa