Miki i Maialen d’OT: cançó antifeixista i casserolada contra el rei Felip

El rei Felip va voler dirigir-se a tots els teleespectadors en un discurs amb les seves primeres paraules des que esclatés la crisi del coronavirus a Espanya. Molts l’havien criticat per no posicionar-se ni enviar un missatge a la gent des de llavors, mentre que un bon grapat de persones va manifestar a la xarxa que no volien saber què havia de dir.

Òmnium Cultural va proposar fer una casserolada des dels balcons just quan comencés a parlar, el que milers de persones van complir. Una manera contundent de demostrar el seu rebuig a Felip VI, a la qual es van sumar dues cares conegudes.

Parlem de Miki Núñez, que va representar Espanya l’any passat després de quedar finalista a l’OT del 2018. El cantant català va escriure un tuit curt però contundent en el qual deixa clar la seva postura: “Una mattina, mi sono alzato…“. Un vers de ‘Bella ciao‘, una cançó popular italiana que va ser adoptada com a himne de la resistència antifeixista que s’ha popularitzat recentment des que aparegués en un capítol de ‘La casa de papel’. No és casualitat que el publiqués just al començament del discurs del Rei…

 

Però no va ser l’únic. Maialen, una de les concursants de l’edició d’Operación Triunfo d’enguany (que ha estat cancel·lada pel coronavirus) ha publicat una fotografia d’una olla i una cullera de pal, el que evidencia que es va sumar al clam de fer una casserolada a Felip VI durant el seu discurs. 

Dos famosos sense por a demostrar públicament la seva ideologia.  

Nou comentari