El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tots els errors de l’estilisme dels candidats en el debat electoral de TV3

graph –>

El debat amb els candidats a les eleccions catalanes a TV3 ha deixat molts titulars polítics, però també estilístics. Entre propostes i retrets, molts teleespectadors van fixar-se en el look escollit per cadascun d’ells. Res no havia estat escollit a l’atzar en uns conjunts que també van ser analitzats a la xarxa.

Els complements mai no passen desapercebuts. En aquesta ocasió, el que més ha destacat ha estat l’absència de corbates en els candidats de la dreta. Segons l’experta en imatge i protocol Patrycia Centeno, aquest gest denota una clara intenció de fer semblar que són del poble: “La dreta, després de ridiculitzar i criminalitzar a qui no la portés, ja no fa servir corbata en el debat perquè són molt del poble. Adopten el que digui l’esquerra però els hi costa dècades o segles”.

Pere Aragonès, d’ERC, sí que en portava. L’estampat escollit no ha rebut gaires aplaudiments, per això, el que s’ha evidenciat en desenes de comparacions que li han fet amb les corbates que sempre duia Artur Mas en les seves aparicions televisives.

Un altre que sí que va voler dur corbata va ser Salvador Illa. El líder del PSC va recolzar-se en el color corporatiu del partit i en va dur una de vermella. Ara bé, en el seu cas no ha estat aquest el detall que més ha sorprès. L’americana li quedava petita, el que s’intuïa en el botó que s’havia cordat clarament amb esforç. Un error estilístic que feia molt mal efecte.

Del candidat de VOX, Ignacio Garriga, han cridat atenció les sabates. Ha optat per uns mocassins amb borles típics dels homes de negocis i les butxaques plenes de diners. Els més simples, segurament, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández. Vestit blau marí, camisa a joc i sabates de vestir en negre per al de Ciutadans i el mateix amb pantaló gris per al del PP.

Pel que fa a les dones, Jessica Albiach i Àngels Chacón van optar per una americana, brusa blanca a sota i pantalons i sabates negres. L’estil era molt diferent, per això. Mentre que la candidata d’En Comú Podem duia la jaqueta descordada per donar un aire més informal, la del PDeCAT feia una combinació cromàtica estranya amb blau i groc que alguns comparaven amb les hostesses dels avions i, en concret, amb l’uniforme de l’Esther de Jet Lag.

La Laura Borràs sempre ha estat de les més cridaneres a l’hora de vestir, però en aquesta ocasió sembla que es va contenir. Camisa blanca, americana negra llarga a joc amb els pantalons i botes del mateix to. Elegant i sòbria, correcta. Res a veure amb l’estil de Dolors Sabater, que triomfava amb el conjunt més informal de la nit. Amb un total black format per una brusa llarga, el que més destacava era el mocador de color lilós.

Dolors Sabater, la candidata de la CUP en el debat de TV3
Laura Borràs, en el debat de TV3

Un debat encès que, quan falten de pocs dies per a les eleccions, també genera opinions a nivell estilístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa