Un presentador dels informatius de Telecinco condemna els aldarulls a Barcelona: “Societat dement i fallida”

David Cantero es mostra indignat i denuncia amb vehemència que ningú no sigui capaç de solucionar res

David Cantero és un dels presentadors d’informatius més coneguts. Diàriament informa de les notícies més destacades en l’espai informatiu de Telecinco, el que l’envolta de gran expectació mediàtica. És per això que no ha passat desapercebuda la reflexió que ha compartit en el seu Instagram. El periodista reconeix que travessa un moment molt complicat: “Últimament em sento al caire del naufragi massa vegades, sento com la meva ànima és arrossegada a les profunditats en contemplar el comportament d’una part significativa d’aquesta societat dement i fallida que fa aigües i naufraga sense remei”.

Una dura crítica a la societat i també als aldarulls durant les manifestacions a Barcelona contra la sentència a Pablo Hásel: “Poques vegades en la meva llarga carrera he sentit tant d’abatiment davant l’actualitat, així que puc imaginar el tedi que senten els teleespectadors quan els expliquen el que passa. Després d’un llarg any de pandèmia, malaltia, misèries i mort, és dur i inconcebible haver de contemplar una altra vegada la barbàrie, la bogeria i la violència en els carrers. Una altra vegada, dia rere dia, realment per i per a res, potser per una absurda afecció a la brutalitat, al caos, a l’anarquia i al mal. A delinquir amb pretextos tan insubstancials i insostenibles que costa de creure”.

“Alguna cosa ha canviat cap a pitjor en l’ésser humà, una cosa que ens ha esclatat sense remei, una cosa irreparable que ens devalua i ens envileix com a espècie encara més”, afegeix. Una sensació que s’imagina que molts altres comparteixen: “Especialment quan veus que ningú sembla capaç de solucionar res, quan et deixen atònit i desesperançat la inacció i la incompetència d’aquells que haurien de fer alguna cosa ja i que haurien de fer el que fos de manera extremadament urgent perquè tot se’n vaig a norris”.

El presentador deixa clar que no creu que falti llibertat d’expressió, sinó sentit comú: “Ens falta educació, cultura, sensatesa, decència, sensibilitat, respecte, responsabilitat, dignitat, humilitat i coherència”. El que acaba amb un missatge poc esperançador: “No sé cap a on va aquest món al que hem portat els nostres fills i això fa molta por“.

Nou comentari