El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els famosos contagiats per coronavirus
  • CA

La crisi del coronavirus afecta cada vegada a més gent arreu del món. La llista de contagiats a Espanya va incrementant-se, entre els quals també destaquen celebritats. El col·lectiu dels polítics és el que més afectats suma de moment, el que preocupa al govern. Aquí a Catalunya destaca el confinament de Janet Sanz, la tinent d’alcaldia d’urbanisme, que ha forçat l’alcaldessa Ada Colau a estar en quarantena per prevenció.

Espanya compta amb el cas d’Irene Montero, la ministra d’Igualtat, que també afecta Pablo Iglesias, que ja està confinat a casa amb ella. El president de VOX, Santiago Abascal, s’ha sumat a aquesta llista en les darreres hores tal com ha confirmat ell mateix a Twitter. Del seu partit també està afectat el secretari general, Javier Ortega Smith, Macarena Olona d’Andalusia i Ana Vega de les Corts Valencianes. Finalment també coneixem el cas d’Ana Pastor, l’expresidenta del Congrés dels Diputats, que ha donat positiu a la prova del coronavirus encara que, de moment, no presenta símptomes.

El líder de VOX, Santiago Abascal

El líder de VOX, Santiago Abascal / Europa Press

I dels polítics, als esportistes. Trey Thompkins, el pivot del Reial Madrid, està infectat i per aquesta raó tot el club ha posat en quarantena als seus jugadors. Als Estats Units, era el positiu del francès Rudy Gobert qui forçava a la suspensió dels partits, abans del contagi del seu company Donovan Mitchell. També tenim positius en el món del ciclisme, ja que Fernando Gaviria? ha resultat contagiat.

Rudy Gobert Europa Press

Rudy Gobert / Europa Press

Pel que fa als actors, de moment només es coneix el contagi de Tom Hanks i la seva dona Rita Wilson. El matrimoni es troba confinat a Austràlia després que ambdós donessin positiu a les proves: “Ens sentim una mica cansats, com si estiguéssim refredats, i amb mal al cos. Rita tenia calfreds que venien i marxaven i una mica de febre”, explicava ell mateix a Instagram.

Tota aquesta situació manté en alerta tots els personatges coneguts, que han engegat una campanya a la xarxa per demanar a tothom que es quedi a casa per prevenció. Als programes de televisió s’han extremat les mesures de seguretat per evitar contagis. Risto Mejide i Patricia Pardo de ‘El programa de Ana Rosa’ s’han posat en quarantena per evitar agafar el virus, per exemple.

Aquesta por ha arribat a les cases reials europees. En el cas dels reis Felip i Letícia, s’han vist obligats a fer-se les proves del coronavirus després del positiu d’Irene Montero, ja que la Reina va compartir un acte amb ella divendres passat i la podria haver contagiat. Els reis de Noruega estan en quarantena també, com a mesura de prevenció de la propagació del coronavirus. De moment no presenten símptomes, però s’haurien sotmès a un confinament voluntari. 

La reina Letícia, amb Irene Montero en un acte el passat divendres / Europa Press

Una llista que sembla que va afegint contagiats a poc a poc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa