El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Corinna es querella contra Joan Carles de Borbó per “vigilància i assetjament il·legal”
  • CA

L’examant de Joan Carles de Borbó Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha demandat al rei emèrit espanyol davant la justícia britànica per “vigilància i assetjament il·legal”. Segons la informació que publica el diari ‘Finantial Times’, Corinna va pressentar el desembre del 2020 davant els tribunals britànics una nova demanda contra Joan Carles per “fustigació contra ella” des de l’any 2012 i que assegura que s’ha mantingut fins a l’actualitat.

Segons el diari britànic, l’excomisisonista ennumera en la seva querella una llarga llista de delictes dels quals acusa a l’emèrit. Entre ells, esmenta amenaces, difamació, vigilància i assetjament il·legal. L’escrit presentat pels lletrats de l’empresària fa un any, va passar aquest dilluns el primer filtre judicial dels tribunals britànics.

Corina, en l’escrit també implica als serveis d’intel·ligència espanyols, demana una compensació per danys i perjudicis i una ordre d’allunyament per a qui va ser el seu amant en el passat. A més, la princesa demana una ordre d’allunyament per a Joan Carles i els seus agents, d’almenys 150 metres, per a impedir que es puguin comunicar amb ella, rastrejar-la o assetjar-la.

Corinna al·lega que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), el seu cap, Félix Sanz Roldán, o persones que treballaven en nom seu o en nom de Joan Carles, la van posar “sota vigilància física que incloïa seguiment de vehicles i personal, violant la seva residència i piratejant els seus telèfons i ordinadors”.

Segons el Financial Times, l’equip jurídic del Borbó no ha presentat encara cap defensa contra la demanda, però preveu d’entrada una batalla sobre la jurisdicció, és a dir, la capacitat del High Court de jutjar a Joan Carles, ja que es tracta d’un antic cap d’estat d’un altre país, que, a més, no viu al Regne Unit.

Corinna també retreu en la demanda a Joan Carles haver-la acusat falsament de robar 65 milions d’euros, que formarien part del polèmic donatiu de 100 milions de dòlars lliurats l’any 2008 pel rei Abdullah de l’Aràbia Saudita al llavors rei espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa