Conchita Wurst reneix amb un altre nom i imatge

"Em vaig avorrir de Conchita. Crec que vaig guanyar molt amb ella i després va ser com 'què queda per fer?", confessa Tom Neuwirth

Tom Neuwirth va ser el guanyador d’Eurovisió l’any 2014. Però segurament per aquest nom no el coneix ningú. L’edició d’aquell any es va celebrar a Copenhaguen i Neuwirth va arribar transvestit, enfundat en un vestit daurat i amb una gran cabellera. Però el que va causar un impacte més gran va ser la seva frondosa barba: era Conchita Wurst. ‘LOC’ explica que, des de llavors, Neuwirth va viatjar, durant anys, presentant-se com a Conchita. Tot i això, l’any 2016, l’intèrpret va suggerir que no volia seguir encarnat a la diva, qui ja s’havia tornat més rellevant que el seu creador.

I, de fet, avui Tom Neuwirth prefereix deslligar-se de la identitat que li va donar fama i ja no porta perruques, ni vestits de gala, sinó que vesteix amb xandall i sabatilles… Però a vegades també ho fa amb blazers daurats i botes quilomètriques, quan de tornar a ser Conchita. Però en una entrevista a ‘LOC’, confessa: “La veritat és que sí que em vaig avorrir de Conchita. Crec que vaig guanyar molt amb ella i després va ser com ‘què queda per fer?’. És que jo m’avorreixo moltíssim i vull fer coses noves”.

Així, Neuwirth explica que li encanta “ser una drag, però és veritat que ja no és tan freqüent com solia ser”. A més, assegura que Tom mai es va arribar a confondre amb Conchita: “Per a mi, Conchita era l’excusa per mostrar altres cares de la meva personalitat. Per exemple, quan tenia posada la perruca, podia ser més impacient o més colèric. Crec que tots tenim diferents facetes i jo estimo explorar totes aquestes emocions i, a vegades, algunes són tan fortes, que necessiten tenir la seva pròpia aparença. I aquesta és la raó per la qual necessito a Conchita i a Wurst”.

En l’entrevista també avança que vol crear un nou personatge: “No et puc avançar molt, però sí et diré que tornaré una mica al glamur. Porto un any interpretant a un stripper amb Wurst i ara vull tornar a la cosa fashion”.

Nou comentari