El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Conchita Wurst reneix amb un altre nom i imatge
  • CA

Tom Neuwirth va ser el guanyador d’Eurovisió l’any 2014. Però segurament per aquest nom no el coneix ningú. L’edició d’aquell any es va celebrar a Copenhaguen i Neuwirth va arribar transvestit, enfundat en un vestit daurat i amb una gran cabellera. Però el que va causar un impacte més gran va ser la seva frondosa barba: era Conchita Wurst. ‘LOC’ explica que, des de llavors, Neuwirth va viatjar, durant anys, presentant-se com a Conchita. Tot i això, l’any 2016, l’intèrpret va suggerir que no volia seguir encarnat a la diva, qui ja s’havia tornat més rellevant que el seu creador.

I, de fet, avui Tom Neuwirth prefereix deslligar-se de la identitat que li va donar fama i ja no porta perruques, ni vestits de gala, sinó que vesteix amb xandall i sabatilles… Però a vegades també ho fa amb blazers daurats i botes quilomètriques, quan de tornar a ser Conchita. Però en una entrevista a ‘LOC’, confessa: “La veritat és que sí que em vaig avorrir de Conchita. Crec que vaig guanyar molt amb ella i després va ser com ‘què queda per fer?’. És que jo m’avorreixo moltíssim i vull fer coses noves”.

Així, Neuwirth explica que li encanta “ser una drag, però és veritat que ja no és tan freqüent com solia ser”. A més, assegura que Tom mai es va arribar a confondre amb Conchita: “Per a mi, Conchita era l’excusa per mostrar altres cares de la meva personalitat. Per exemple, quan tenia posada la perruca, podia ser més impacient o més colèric. Crec que tots tenim diferents facetes i jo estimo explorar totes aquestes emocions i, a vegades, algunes són tan fortes, que necessiten tenir la seva pròpia aparença. I aquesta és la raó per la qual necessito a Conchita i a Wurst”.

En l’entrevista també avança que vol crear un nou personatge: “No et puc avançar molt, però sí et diré que tornaré una mica al glamur. Porto un any interpretant a un stripper amb Wurst i ara vull tornar a la cosa fashion”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa