El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carmen Maura, contra el #Metoo: “De totes les actrius que diuen haver estat violades, no em crec ni a la meitat”
  • CA

L’actriu Carmen Maura ha concedit una entrevista al suplement de l’ABC ‘XLsemanal‘ que l’ha col·locat en el centre de la diana mediàtica… I és que no s’ha tallat un pèl en fer un discurs molt crític -alhora que impopular- contra el moviment feminista del #Metoo. Amb 73 anys, es troba presentant una nova obra de teatre poc després d’estrenar una comèdia al cinema. Ha triomfat a Espanya, però també a països estrangers; una fama que l’ha fet veure món i viure entre Madrid i París. Ha volgut lamentar que les joves d’ara siguin “molt més antigues” que ho eren a la seva època: “Els meus fills tenen 50 anys i és diferent, però m’al·lucina com el meu fill tracta la meva neta. Són unes antigues!”. 

 

En aquest sentit, també ha volgut deixar clar que no està gaire a favor del caire que està adquirint el moviment feminista: “Quan vaig veure la foto de Sánchez tot envoltat de noies em vaig riure bastant. Una cosa és una cosa i una altra… passar-se. A mi no m’agrada gens això de la discriminació positiva. Això que obliguin a què hi hagi deu noies a determinats llocs de feina em sembla humiliant. Potser hauria d’haver-hi vint. No necessitem quotes, necessitem que se’ns escolti, se’ns respecti i se’ns tingui en compte. La discriminació positiva em sembla bastant humiliant, sent franca”. 

 

 

Què opina sobre el moviment #Metoo? No ho veu gaire bé, pel que diu: “Em sembla una exageració, acabarem amb els homes. Arribarà un moment en el qual tots preferiran ser homosexuals i ens deixaran en pau. Em sembla que tot s’està portant a l’exageració. S’està abusant tant del tema que els homes s’estan acollonant d’una manera increïble. Ara, un obrer no ens diu una floreta ni de conya”.

 

Per si aquesta opinió no fos prou polèmica, continua encara més punyent: “Que de sobte s’apunti tothom a dir que les han violat… doncs que ho haguessin dit abans. La veritat és que a la meitat d’elles no me les crec, sincerament”.  

 

Resulta estrany, per això, que no hagi volgut parlar sobre la violació que ella mateixa va patir fa uns anys. Maura va confessar que un presumpte fan va presentar-se a casa seva per demanar-li un autògraf i la va violar amb una pistola en mà: “Si no t’importa, prefereixo no parlar de tot això. Aquest tema em té cansada ja, em cansa parlar sempre del mateix perquè, a més a més, ni tan sols és el pitjor que m’ha passat a la vida. No sé molt bé per què ho vaig explicar… Estic cansada d’aquesta història”. 

 

Carmen Maura
 | Europa Press

 

L’actriu s’ha mostrat més sincera que mai, transparent i sense por a les crítiques que se’n poden derivar d’aquestes incendiàries declaracions. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa