Carmen Iglesias: "Els separatistes catalans tenen una tendència totalitària molt clara"

La directora de la Real Academia de la Historia assegura que la immersió lingüística crea "mà d'obra barata"
Carmen Iglesias
Carmen Iglesias | Europa Press

 

Carmen Iglesias és la directora de la Real Academia de la Historia, i acaba de fer unes declaracions molt dures contra Catalunya, la immersió lingüística, i el procés sobiranista. En una entrevista al digital 'El Confidencial', Iglesias desmenteix que Quim Torra sigui el 131 president de la Generalitat: "No té cap fonament històric. No hi ha una continuïtat ni de pobles ètnics, ni culturals, ni de cap tipus. No és més que una fantasia pròpia dels règims autoritaris, i els separatistes catalans tenen una tendència totalitària molt clara. Són elements comuns molt coneguts: un boc expiatori, que en aquest cas és Espanya, l'Espanya ens roba', un sistema de recompenses i marginacions, i una fantasia històrica. Dir que la Generalitat existeix des de fa segles és una fantasia, igual que la manipulació de la Guerra de Successió com una guerra contra Catalunya". 


A més, la historiadora opina que "el separatisme beneficia sempre a les classes poderoses. Si féssim un estudi de les famílies que manaven a Catalunya, no al segle XIV, però sí des del segle XVIII fins a l'actualitat, veuríem com es reprodueix una oligarquia catalana que mai perd. Ara, aquestes grans famílies abanderen l'independentisme i, per mantenir aquesta posició de privilegi, de poder, fan creure als altres que la independència els portarà el paradís perdut". També carrega contra la immersió lingüística: "Es crea mà d'obra barata. Quan se li fa una immersió lingüística a un immigrant que arriba parlant espanyol, fins a fer-lo desaparèixer com a llengua amb la qual es pugui moure pel món, el que s'està és limitant enormement les seves opcions de futur. Mà d'obra barata". 


 

I afegeix: "Igual que a aquests immigrants, a generacions senceres de catalans perquè el català és una llengua esplèndida, però l'espanyol el parlen 500 milions de persones a tot el món. Els oligarques i els intel·lectuals orgànics que s'estan beneficiant de l'independentisme envien als seus fills a estudiar a l'estranger, però pels altres el que han fet és carregar-se l'escola pública". Iglesias assegura també que "fins ara, l'estratègia de l'independentisme és una constant provocació, com s'ha vist amb el nomenament del senyor aquest [Quim Torra]". 
Comentaris
crisol
"Tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació" Nacions Unides. L'estat espanyol té reconegut el dret a l'autodeterminació des de l'any 1976.
son tots iguals
Momia feixista. Au torna a la catacomba, que fots uns pudor de mort que tombes d'esquena.
Jo
Fora feixistes
Jo
Fora els ocupants feixistes
Avia
Quina vergonya Senyora!!!
Assumpta
Algú amb coneixemts reals d l,història catalana li contestarà a aquesta senyora oi? Com es poden dir i publicar aquestes falsedats e insults amb total manca d respecte cap al MHP Quim Torra?
MARXEM JA
Res de nou. Una feixista espanyola més que ha de justificar els seus privilegis.
Pep
Aquesta tia sa fotut una botella de Soberano. Quin mantra
què-cony-menja-aquesta?
Quan, representa, hi ha cultura...! Exterioritzar un excrement d'aquesta envergadura només indica l'estat de putrefacció de segons quines entranyes.
Hamilton
Quant d'odi !! Hem de fotre el camp tan aviat com es pugui d'aquesta gent tan malvada i miserable.
Mama
Per mi la separatosta ets tu Qe no se ni qui ets
Elisa
En dos lineas no se puede responder a una persona que tan solo por el cargo que ocupa deberia saber que cuantos mas idiomas se saben mejor. Porque el estudio de uno ayuda aprender los otrps.
jordi
https://youtu.be/KIHtMjwIFrE
Xavi
Aquesta pseudohistoriadora no sé que s'ha fumat però mentalment hauria d'anar a un psiquiàtric perquè les falsedats i mentides que diu son per espantar-se. Crec que vostè està abduïda per les elits espanyolistes que li han menjat bé el tarro a aquesta dona. L'aplicació de l'art. 155 no li ha semblat en cap moment totalitari i repressiu??? Qui li paga perquè esbombi tanta escombraria informativa per menysprear o tergiversar la realitat catalana? En història és un clar 0 a l'esquerra!
Are you sure?
No hi ha mà d'obra barata a Andalusia? No hi ha mà d'obra barata a Extremadura? No hi ha mà d'obra barata a les Castelles? Do you speck english, madam? And french? O quizás Vd. solo necesita el castellano porque vive de p madre en su Madriz?
Luna Barceló
Sra. Iglesias, amb tot el respecte li vull dir que per molt directora que sigui de la RAH ja li pesen els anys. Els catalans no som separatistes, volem independitzar-nos de España ja que no ens tracten com cal, som majors d'edat i volem decidir com comandar el nostre país i els nostres diners. I tot i que el castellà és una llengua important, el català és la llengua que desitgem parlar i volem protegir i mantenir. Li recomano vagi en compte pel que fa a insultar els ciutadans catalans. És lleig!
Josep
Sra.: Vostè m'assegura que es una Acadèmia Real?. Gràcies
Ramonet de Salou
Si aquesta cacatúa és la que sap més història d'aquest xiringuito tremolo de pensar quin deu ser el nivell dels demés.
Vvv
Creieu que hi poden haver una mostra més clara que aquestes declaracions del supremacisme d'alguns castellans?
JordiP
Aquesta bona senyora quedaria virguera amb l'uniforme de la Secció Femenina de FET y de las JONS. Sí, aquella cosa que portaven les deixebles de la Pilar Primo de Rivera. Em sembla estar veient-la ada mateix, amb la cara d'aquesta senyora. Que, per cert, parla de coses de les que no té ni idea. És clar, lo seu és la història ... d'ehpaÑa! De la España victoriosa, por supuesto. ¿Es que hay algo más?
Picafort
I jo dic : els separadors espanyols tenen una tendència totalitària molt clara. Segur que és una realitat més exacta que lo que hagi dit aquesta dona. I si es la directora de la Real academia de la historia, es per posar-se les mans al cap de la ignorància sideral que arrossega. Si tots els estaments amb càrrec espanyols son del mateix nivell es motiu per fer una denúncia monumental de la gravíssima situació que estem soportant i que pot ser d'escarni mundial, molt propi d'una monarquía bananera
Bernat C
Quan comencen a explicar lo de l'espanyol amb 500 milions, ja estan ensenyant el morro del supremacisme mes criminal menystenint els altres idiomes i desitjant que no tenen dret a la vida.
Lluisa
Fa vergonya. Només per apuntar a un dels disbarats, greu. El español lo hablan 500 millones. Qui os va parir! Veu aniquilar la cultura i amb ella. Els idiomes que parlaven els pobladors de les amèriques, perdó és el que hauríeu de demanar. No hi ha cap llengua majoritària que ho sigui sense haver-se imposat. Amb sang, per forca i humiliant als vencuts. Com a mínim calleu !
Alguns historiadors "revisionistes" neguen l'holocaust nazi
Ser historiador no garanteix que se sigui bona persona, ni imparcial, ni lliure d'interessos economics, ni lliure de fobies. Veure unicament la versio dels fets que ens plau es contrari a la intel.ligencia.
pere de manlleu
Quan es barreja l'odi amb alcohol les conseqüències no poden ser bones. Pobreta, doneu-li la dreça dels alcohòlics anònims. L'odi no te cura.
Tallaferro
Esta elementa es un desecho, humano creo. Que nos cuente las grandes aventuras de los Tercios de Flandes, que seguro que alli aun se acuerdan de ellos, de este residuo humano y de su p...madre. Claro, que a los belgas ya se les veia entonces su tendencia totalitara, de forma muy clara.
Pere
Aqueste sap d'Historie lo que jo de microbiologia de la zone abisal Parlem chines qu'el parlen mil millions i tot arreglat, dinosajri feixiste
Fran bcn
L he llegit a l original i està escrit amb mentalitat castellana colonial. Res de nou...
Joan
No ho poden dissimular, aquest tipus de gent si que son supremacistes
La immersió lingüística permet, entre d'altres coses, que...
... gent que els ha tocat tenir el castellà com a llengua materna, puguinaccedir a una riquesa fonètica que els ajudarà a prendre altres llengües, i això sí que et permet moure't pel món. De 5 simples sons fonètics vocàlics passen a 8, i aprenen consonants sonores per no haver de dir "Txoni" o "Yoni" al pobre Johnny. D'altra banda, el castellà és la 5ª llengua a Europa, que és on som. Ara bé, si volen seguir sent uns MISERABLES...
Tallaferro
Este desecho humano, esta hecha un crack: María del Carmen Iglesias Cano, En 2014 el Rey Juan Carlos le otorgó el título de condesa de Gisbert. En 1984, fue designada tutora de la infanta Cristina y entre finales de los ochenta y 1993, impartio clases de Historia al príncipe Felipe. Antes del siglo XX sólo hubo otra presencia femenina en la Academia, María Isidra de Guzmán y de la Cerda. O sea que ella es una legitima y agradecida representante de esta peña. Mejor dicho esta hecha un crack!!.
A fer punyetes
Va dir la franquista espanyolista borbònica
Robert
Aquesta franquista ha estat professora d'història de Felipe VI: així ha sortit el 'preparao'
Joan Jaume
Quan l'Oriol Junqueras sortirà de captivitat et feras engolir tots els teus arguments sense fonaments
Pau
En canvi, la gent com tu té una clara tendència al filldeputisme, puta escòria espanyola!
Antoni
Certament els monolingües han de cobrar menys..Per evitar-ho hi ha la immersió lingüística
Narcís ( els únics " violadors de territori " .. massa saps qui sou ! ) ( i, damunt, maltractant-nos, escarnint-nos, insultant-nos, befant-vos, balsmant-nos ! ) ( i, per si no fos prou, mentint, difamant, injuriant i caliumniant compatriotes catalans ! ) ( i què dir-ne d'anihilació i pirateria/ espo
Allò que heu de fer és desaparèixer de nostres vides d'una punyetera vegada .. aneu a anihilar i espoliar Portugal o Gibraltar o Marroc .. si voleu ! PD : aire que vol dir vent !
Jordi (Català i Suís)
Malhauradament hi ha una única Nació al Món que em produeix un profund fàstic i repugnància: els Espanyols. Fa 304 anys que aquesta nació bàrbara, ignorant, violenta i primitiva ocupa i colonitza el sud dels Països Catalans i obliga als Catalans a saber i a utilitzar llur llengua de m.... que la parlen 400 milions de tercermundistes. Catalans: fins quan suportareu aquesta gentalla obligant-vos a parlar llur llengua, a obeïr llurs lleis i donar-los els vostres calers ?
Jordi (Català i Suís)
Els Catalans haurien de fer dues coses per tal de fer fora els Ocupants Espanyols: 1-Boicot total i massiu a llur llengua: rebutjar parlar Espanyol i contestar a algú que et parla Espanyol 2-Boicot al pagament dels impostos als Espanyols. Què poden fer els Espanyols si els Catalans es revolten i JA no volen pas parlar-los Espanyols ? Què poden fer els Espanyols si els Catalans es revolten i JA no volen ser robats pels Espanyols? Foteu-los fora JA !
fideli
"Sempre has de quedar emmascarat per una paella bruta"...
Jaume el Barbut
Òbviament, aquesta senyora per dir-ho així, no ha fet la carrera d'Història en cap universitat de l'antiga Corona d'Aragó. La seua supina ignorància en temes històrics mereix ser garantida per un master de la "institució acadèmica" anomenada Carlos III. És que si no, no s'entén la pudor de figa que fa. Ai las, com de mal va aquesta Escanya!!
españa es esta loca, loca, loca
Pêro aquesta loca espanyola, te cervell, la molt feixista, franquista i criminal del 155? España mata als catalans a cop de porra com mana la constitucion de Franco y sus asesinos. Presidenta aquesta porqueria franquista, como es eso, españa loca?
JordiP
500 milions? Aquesta senyora no ha viatjat gaire per Sudamérica (ja no es diu "Hispanamérica", he, he). Cada vegada hi ha més divergències entre el castellà de castella i els de les diferents zones lingüístiques sudamericanes. Fins i tot costa entendre'ls. A part de que encara queden poblets on poca gent "habla Castilla" i de que hi ha una revifalla de les llengües precolombines, ara la gent normal sol dir "latino" al castellà.
El de sempre
Aquesta truja gat lletrada avui s'ha descuidat la medicació . Abans de parlar per parlar , val més callar
SPAIN IS PAIN
CATALUNYA será aviat una de les últimes colònies d'Espanya. CATALANES, CATALANS! NO DEFALLIM! Pacíficament cal mantenir la flama encesa de la LLIBERTAT i la DIGNITAT! Cal sortir de la dictadura turco-espanyola el més aviat possible. VISCA CATALUNYA LLIURE!
Manius
El ejemplo......los dirigentes cualificados del PP que no sufrieron la inmersión lingüistica. Ningún idioma salvo la lengua del imperio. I cierto que no es mano de obra barata......Gürtel, caja B, Papeles de Barcenas, ....etc. Nos han costado un ojo de la cara.
Marc
L'espanyol NO EXISTEIX. Existeix la llengua castellana, originària de Castella, que s'ha pretès imposar arreu identificant-la amb fins polítics com a la llengua pròpia de l'Estat i les seves colònies. I si la parla tanta gent és degut a la conquesta, la submissió, i l'anhiilació de les llengües dels pobles indígenes.
Res de nou
Que es pot esperar del nivell cultural d'enpanya, si fan ministre a un "tertuliano" d'Ana Rosa
Pere
Quina vergonya de declaracions !
Llibertat
Hen nescut lliures, ? En aquesta Espanya, és pot ser lliure?... El fascism es pensa que són els amos de tot... Aquesta senyora es una mòmia viviente del fascismo.
Ed
Crec que aquesta dona encarna perfectament tot allò del que ens volem independitzar: arrogància, ignorància, falta d'empatia, cinisme, hipocresia, deshonestetat intel·lectual, intol·erància... i em fa mandra seguir.
Eugeni
Sefur que elle es monojingue com els anglesos.
Fart de fachas
Aquesta morralla es la mes gran mostra d´odi hacia Catalunya, i després en cara tenen pencas de dir que l´odi es de nosaltres DESGRACIATS.....
Mariona
Aquesta bona dona sap que quan aprèns un nou idioma no se t'esborren del cervell els que sabies fins ara? I que quan més idiomes saps menys mà d'obra barata ets?
M Carme
Ignorant ....patètica... personatge deplorable.....definitivament no sap el que és diu ! Aprèn de la dignitat dels catalans i de Catalunya !IMPRESENTABLE desfet humà.
Sap que passa senyora?
Que els independentistes van guanyar les eleccions per majoria. Vostè no accepta el resultat
Jomateix
A mi de petit hem van ensenyar a respectar als avis i per aixo no dire res que pugui ofendra a a questa yayona. Aqui veiem un perfecta exemple de las espanyas mes retrogradas, fiquen una yaya que ahuria d'estar menjan papilletes en una residencia per que ens digui qui som o el que hagi somiat aquesta nit
...SIEGFRIED...
...NO INSISTAIS...ESTA DAMA NO OS ODIA...OS DESPRECIA...EL ODIO...DE SENTIRSE...ES RESERVADO A LOS PODEROSOS...NO A NENAZAS CAGONAS...COMO VOSOTROS...
Mariona
Sra perd vostè tota raó quan amb tant mala educació es refereix als Catalans i el nostre MHP Quim. Torra
Aurelio
No tiene ni idea de la historia reciente. La inmersión lingüística fue obra del PSC, o sea del PSOE. La apoyó CIU, que entonces no era independentista. O sea que es mentira que fuera una imposición de los independentistas. También es mentira que se pretendiese conseguir que la gente dejase de hablar el español como dice esta inculta. Debió de coseguir el puesto gracias a sus contactos, como otros muchos en este país.
On es va treure la carrera aquesta dona? a la Juan Carlos University?? o pitjor?
Pobre dona, no hi toca, ara resulta que per entrar a treballar i estar ben retribuït, si no saps idiomes se't paga més? , doncs que vingui a demanar feina a la meva empresa i digui que només sap ehpañó, ja veurà que bé li paguem! Res, una feixista espanyola més intentant alliçonar a la seva plebe.
Per què entrevisten a gent que no hi toca? no tenien a ningú pitjor?
Aquesta dona deu ser una fidel seguidora de Millan Astray i s'haurà fet la seva famosa frase de "muerte a la inteligencia" com a seva. per ella quan menys se sàpiga millor.

envia el comentari