Dani Mateo mai no s’hauria imaginat que el gag en el qual es va netejar els mocs amb la bandera d’Espanya tindria tantíssima repercussió. Aquest dilluns el vam veure assistint als jutjats arran d’una denúncia d’Alternativa Sindical Policial, quan es va negar a declarar. I durant l’emissió del programa ‘El Intermedio’ va voler explicar què havia passat

 

“Ah, res, una cosa d’un gag amb una bandera… Es veu que hi ha gent a qui no li ha agradat gaire. Un jutge m’ha citat a declarar i res… Era simplement un tràmit més. I jo estic disposat a anar-hi totes les vegades que calgui, com és lògic, però sí que m’agradaria dir que no entenc gaire bé què faig allà. M’agradaria recordar que allò va ser un gag d’humor. Hi havia un guió, hi havia una interpretació, un maquillatge. Era una ficció“, va dir contundentment. En aquest moment va posar-se un nas vermell de pallasso i va dirigir-se a càmera: “Senyors i senyores, tot el que fem al programa ‘El Intermedio’ és una broma”.

 

 

Aquesta explicació definitiva va tenir resposta poc després. L’humorista Andreu Buenafuente va dedicar els últims minuts del seu monòleg a ‘Late Motiv’ a Mateo, amb unes paraules de suport que de ben segur que li han fet il·lusió.

 

Andreu Buenafuente durant el seu monòleg
Andreu Buenafuente durant el seu monòleg | Movistar

 

El català s’ha mostrat molt trist i enfadat amb la societat actual, el que ha provocat que fes un discurs molt dur amb una clara crítica al sistema judicial: “Al final hi haurà més còmics en els jutjats que a sobre dels escenaris. Ja sabem que els jutges a Espanya són un públic difícil… menys els de La Manada, que t’ho compren tot”.

 

I va continuar evidenciant que està totalment indignat: “Per si ara baixés un extraterrestre, què ha fet aquest home? Va matar Kennedy? No. Aquest home estava fent un gag, una ficció. Avui ha estat un dia trist per a la llibertat d’expressió i des d’aquí li enviem una abraçada a Dani. Té el nostre suport, com el té qualsevol còmic que exercint la llibertat d’expressió acabi a un jutjat, que és l’últim lloc on no hauria d’acabar ningú”.

 

 

Una classe magistral que molts han aplaudit a la xarxa. Sembla que l’escàndol Mateo segueix ben latent…

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa