Bertín Osborne critica la reforma educativa: “Que algú aturi aquesta barbaritat”

El presentador i la seva dona han iniciat una campanya per intentar aturar el tancament dels centres d'educació especial que proposa la nova llei d'educació

Aquest matí, el Congrés ha donat llum verda a la nova llei d’educació. Entre les mesures que proposen, destaca la inclusió de nens amb necessitats especials als centres d’educació d’ordinaris. Són molts els pares que han lamentat la decisió, ja que consideren que el tancament de centres especials pot perjudicat greument els petits. Bertín Osborne i la seva dona, Fabiola Martínez, han posat el crit en el cel i han assegurat que faran tot el soroll possible per evitar que es faci efectiva.

El presentador ha compartit un vídeo en el qual deixa clar que ho considera un error: “Els pares com jo estem completament sorpresos perquè estan proposant una llei que l’única cosa que farà és perjudicar fills com els meus. Com el meu hi ha dotzenes i dotzenes de milers a Espanya. Que necessiten atenció permanent, a totes les hores del dia. No crec que en una escola ordinària hi hagi tants terapeutes al costat del meu fill. Hauran de canviar-li els bolquers cada dues hores, no menja sol, li han de donar les medicines… Això, tenint en compte que estaran envoltats de nens que no tenen cap problema. Evidentment, tota l’estima i l’amor que hi ha en una escola d’educació especial, allà es convertirà en assetjament”. Cal recordar que el seu fill gran, Kike, pateix paràlisi cerebral des del seu naixement.

 

 

“Aquesta és una cosa absolutament impensable. No sé qui haurà estat l’il·luminat a qui se li haurà acudit fer aquest canvi. Els hi dic, amb tota la seguretat, que som els més perjudicats. En una escola ordinària no els podrà ajudar i no milloraran la seva qualitat de vida, més aviat tot el contrari. O ho ha fet algú que no té ni idea el que fa o ni idea de la problemàtica. I nosaltres som els primers que voldríem que els nostres fills anessin a una escola ordinària, però hom no pot lluitar contra la realitat. I la realitat és aquesta, que els nostres fills són com són. I hi ha un percentatge enorme de nens com el meu que veuran perjudicats el seu desenvolupament i la seva vida. Tant de bo hi hagi algú amb dos dits de front que aturi aquesta barbaritat“, reflexiona el presentador. 

La seva dona, mentrestant, ha concedit una entrevista a Vanitatis en la qual lamenta la decisió: “Els nostres nens tenen necessitats especials i no poden estar a escoles ordinàries. Si només hi ha una alternativa, què fem amb els petits que no es puguin integrar? Es quedaran a casa com feien abans? Amagats? No és lògic que vulguin eliminar les escoles especials. En aquests centres hi ha servei d’atenció sanitària. Si funcionen, per què els volen treure? Quin és l’interès darrere d’aquesta decisió? Per què volen que tots els nens estiguin junts? Tant de bo les escoles ordinàries ampliïn les seves possibilitats perquè es puguin integrar, però no ens oblidem dels que no poden”. 

Comentaris

  Mala peça 19/11/2020 10:18 pm
  I perquè no t'en vas a Panamà, allà segur que t'escoltaran i et respectaran la immersió lingüística, sobretot si fiscalment hi aportés molta pasta
  uno que vive en tabarnia 19/11/2020 10:22 pm
  es nota que no hi vares puguer anar
  elle 20/11/2020 9:36 am
  tu preocupate de tu butxaca que bastante faena tienes ?
  JordiP 20/11/2020 10:24 am
  El pàjaro aquest critica la reforma educativa per reforma o per educativa?
  Guaita-que-fan-ara 20/11/2020 12:10 pm
  Que hi té a dir aquest personatge ? que només deu entendre de conyacs !

Nou comentari