Batussa entre dues tertulianes de Telecinco per Catalunya

Esther Palomera i Isabel San Sebastián mantenen una conversa pujada de to, titllant de falsedat mútuament els seus arguments i trepitjant-se els torns contínuament

Esther Palomera i Isabel San Sebastián

 

Durant un debat sobre la possible reunió entre la Generalitat i el govern espanyol a ‘El Programa del Verano’, les periodistes Esther Palomera i Isabel San Sebastián han mantingut una conversa pujada de to, titllant de falsedat mútuament els seus arguments i trepitjant els seus torns contínuament. Palomera ha defensat que “l’estabilitat per aquest govern té un preu: no només dels independentistes, també de Podemos, que ja li ha dit al govern que si vol comptar amb el seu suport en les properes votacions, l’ha de tenir com a soci necessari i prioritari, exactament el mateix que li està dient Puigdemont”. Però per a San Sebastián, “la reunió d’una comissió bilateral ja és en si mateix una cessió”

 

A Palomera li ha semblat del tot indignant l’argument: “Però què dius? Es que no puc callar davant de mentides. Les comissions bilaterals estan previstes en l’Estatut d’Autonomia”. I tot i això, San Sebastían ha defensant que “és en sí mateix una cessió perquè un Estat no pot reunir-se en un àmbit de bilateralitat amb una comunitat autònoma. Catalunya és una comunitat autònoma que pertany a l’Estat espanyol, i el govern d’Espanya no es pot posar al mateix nivell que una comunitat autònoma. I el finançament autonòmic de Catalunya és tan necessari com el de qualsevol altra comunitat autònoma, i s’ha discutir en el Consell de Comunitats Autònomes”. 

Nou comentari