L’Audiència Nacional cita a declarar Corinna com a investigada

El jutge fixa la declaració per al 8 de setembre en el marc de la peça 'Carol', que s'havia arxivat

El titular del jutjat d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha reobert el cas de les gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo amb l’examant del rei emèrit Corinna Larsen en què parla de la seva relació amb Joan Carles I i suposats negocis irregulars de l’exmonarca. El magistrat la cita a declarar com a investigada el 8 de setembre a les 10 hores. També cita Villarejo el 7 de setembre a la mateixa hora. En una interlocutòria d’aquest dilluns, el jutge acorda reobrir la peça denominada ‘Carol’ del ‘cas Tàndem’, que va ser arxivat pel jutge de l’AN Diego De Egea el 2018. La reobertura pretén esclarir la possible existència d’un encàrrec per part de Corinna a Villarejo per obtenir il·lícitament informació.

“Podria haver-se produït algun tipus d’encàrrec per part de Corinna Larsen a José Manuel Villarejo perquè a través de les societats que integraven l’anomenat Grup Cenyt, procedís a l’obtenció il·lícita de determinada informació”, diu el magistrat. En una de les converses entre els dos, Corinna exposa a l’excomissari les seves inquietuds sobre una assistent personal espanyola que podria estar filtrant informació sobre la seva vida privada. Villarejo ofereix els seus serveis. El magistrat creu que s’ha d’aclarir si l’encàrrec es va arribar a materialitzar la qual cosa pot suposar un delicte de suborn actiu i passiu.

El magistrat també cita com a investigats al soci de Villarejo, Rafel Redondo, el 7 de setembre a les 10 h, i a l’expresident de Telefónica Juan Villalonga Navarro, el 8 de setembre a les 10 h. A la interlocutòria, García Castellón explica que després que s’arxivés la peça ‘Carol’, el jutjat ha rebut diversos oficis policials en els quals s’ha analitzat el material intervingut als domicilis dels investigats i la sol·licitud de cooperació judicial de la fiscalia suïssa per la connexió amb la investigació que mantenen sobre Joan Carles I.

El magistrat apunta que de les manifestacions de Corinna als audios “semblen deduir-se” delictes de corrupció en transaccions econòmiques internacionals i delicte de suborn, comesos per espanyols o estrangers fora del territori nacional. Corinna parla del pagament d’unes comissions i de comptes bancaris dels quals seria titular real a Suïssa el rei emèrit.

Sobre aquesta part de la investigació, relacionada amb aquests suposats delictes dels quals parla, García Castellón demana a la fiscalia que es pronunciï sobre la possible existència de connexió delictiva amb la investigació suïssa i sobre la competència de la justícia espanyola per investigar els fets.

Nou comentari