El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Apareix una nova filla il·legítima del rei Joan Carles: “Vull el que em correspon”
  • CA

Que el rei Joan Carles ha estat infidel a la reina Sofia fa molts anys que se sap. Fan vides separades, encara que sembli que l’emèrita li ha perdonat que li hagi posat les banyes. Això sí, el que no ha consentit mai és que reconegués haver tingut un fill il·legítim. Han estat molts els que han sortit a la llum pública reclamant els drets com a fills extramatrimonials del monarca, però cap d’ells ha aconseguit guanyar la batalla judicial. El cas més escandalós, segurament, va ser el de la belga Ingrid Sartiau, a qui el Tribunal Suprem va admetre a tràmit la demana de paternitat. S’ha arribat a dir que la neboda del Rei, María Zurita, també podria ser fruit d’una aventura del Rei. Però ara és una altra dona la que clama ser filla seva. 

 

El Español‘ treu en exclusiva una entrevista amb María A. L. A, que sembla disposada a arribar fins al final per demostrar que Joan Carles és el seu pare. De 54 anys, va néixer quinze dies abans que la infanta Elena, és comercial, té dos fills i una malaltia que l’impedeix treballar. És per això que ha hagut de recórrer a la justícia gratuïta: “Només vull el que em correspon. La meva mare va conèixer el Rei a la primera meitat dels anys 60, quan va assistir a la inauguració d’un pantà”.

 

La família reial al complet quan els nens eren petits
La família reial al complet quan els nens eren petits | Europa Press

 

Li van assignar el cas a una advocada però no estava autoritzada per arribar fins al Tribunal Suprem, per això ara ha de sol·licitar un nou advocat que pugui treballar amb temes de demanda de paternitat. “Cobro 460 € al mes, tinc la invalidesa del 68% i no puc pagar un altre pis. Si als Borbons els està mantenint Espanya, per què ells no mantenen els seus fills? O que ho faci l’Estat o que ho faci el meu pare”, pronuncia contundentment.

 

Però quines proves té sobre aquesta presumpta paternitat? Assegura que té fotografies, quadres i altres regals que li va fer. A més a més de tot el que li ha explicat la seva mare i els records que encara té d’algun cop que el va veure: “L’últim cop que el vaig veure era el 1966. Em va cridar l’atenció que era un home molt gran. Les seves cames sortien del sofà. Em va portar una nina amb el vestidet. Durant molts anys vaig escoltar la meva mare dient que jo havia nascut rica i que el camí s’havia torçat. Un dia va sortir el Rei a televisió i la meva mare em va confirmar que era el meu pare”.

 

 

Com acabarà aquesta causa? S’acceptarà a tràmit la demanda? S’acabarà confirmant que el rei Joan Carles ha tingut fills il·legítims? Els reconeixerà si no li queda més remei?

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa