El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Confessions íntimes d’Anne Igartiburu: “He hagut d’anar a psicoteràpia durant 12 anys”
  • CA

TVE ha estrenat aquest dimecres Dos parejas y un destino, un programa nou en el qual un parell de famosos fan un road trip per Espanya. Un viatge de carretera que els servirà per mostrar racons turístics del país i també per deixar anar confessions i intimitats. En aquesta primera emissió, les escollides han estat Anne Igartiburu i María del Monte.

La presentadora és qui més s’ha sincerat durant aquest trajecte per Castella-la Manxa, una conversa en la qual ha reconegut que no li ha estat gens fàcil sobreviure a l’exposició mediàtica que l’envolta des de fa anys: “L’autoexigència és molt dolenta, a més a més. Això d’enjudiciar-me i enjudiciar a tot el que tinc a fora… Aquests 12 anys de psicoteràpia m’han ajudat a conèixer-me millor. La gent em veu dient Hola, corazones al programa i es creuen que tot va bé… Però és molt tancat no intuir que més enllà no hi ha res més. És com si a tu et veuen cantant sevillanes i no pensen que hi ha alguna cosa més”.

Igartiburu, coneguda precisament pel seu paper al capdavant del programa del cor de TVE, reconeix que tenia por a estancar-se: “En un principi em feia por que només em coneguessin per això, però quan la pandèmia va esclatar i vam estar mesos sense emetre’l… El vaig trobar molt a faltar”. No va ser fàcil fer el pas de presentar un programa de tafaneries: “Em feia vergonya parlar de la vida dels altres. No em feia vergonya fer crònica social perquè ho fos, sinó perquè em feia cosa parlar dels altres. Però després em vaig adonar que podia fer una crònica social blanca, tranquil·la, sense judicis i sense opinar excessivament”.

Anne Igartiburu i María del Monte, protagonistes del primer programa de Dos parejas y un destino / TVE

En aquests moments s’enfronta a la separació del seu marit, el director d’orquestra Pablo Heras-Casado. Ara bé, no és el primer cop que ha de treballar en un mal moment: “Recordo quan vaig haver de presentar un programa mentre em separava del meu marit, el ballarí Igor Yebra. Jo baixava les escales somrient, però acabava de plorar i estava molt trista. Sempre he estat una persona molt valenta i no he necessitat a ningú. Vull tenir sempre forces per tirar endavant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa