Andreu Buenafuente: “Tornarà el conflicte català quan acabi la pandèmia”

Andreu Buenafuente ha tornat amb ‘Latemotiv’, una dosi d’humor i entrevistes divertides durant aquestes últimes setmanes de confinament. El presentador català ha concedit una entrevista a ‘El Mundo‘ en la qual explica com està passant aquests dies tancat a casa, reflexiona sobre el paper de l’humor durant una època tan complicada i fa una hipòtesi sobre com canviarà tot això a la societat.

“No recordo una època més dura i fotuda que aquesta per fer comèdia, en absolut. Hi havia dies abans de gravar en els quals em veia sense ànims i això em donava pànic, perquè jo sempre estic motivat. Però al final crec que la comèdia és com un vaixell en el qual vas flotant pel mar que és la vida”, explica.

Andreu Buenafuente   Europa Press

Andreu Buenafuente / Europa Press

Considera que aquesta experiència ens pot arribar a canviar com a societat, encara que moltes coses continuaran vigents: “Crec que després de la pandèmia tornarà el conflicte català. Els conflictes, les ferides… Es sobreposen, però una no treu l’altra. Hi ha una fractura social brutal i si no troben maneres de reparar-la, seguirà allà. Sembla que un problema de la gravetat de la pandèmia s’ho menja tot momentàniament, però en aquest país tenim encara un munt de fractures per solucionar”.

Buenafuente torna a explicar com viu ell els problemes entre Catalunya i Espanya: “Ha estat molt estrany i he passat per moltes fases. Estranyesa, dolor, perspectiva… Es veuen diferents les coses de Barcelona des de Madrid i es veuen diferent les coses de Madrid des de Barcelona. Va haver-hi moments en els quals no em sentia còmode a cap dels dos llocs. No veia diàleg ni camí, era molt dolorós. I a sobre, enmig de tot això, elabora tu una mica de comèdia per treure ferro al que sembla impossible”.

Nou comentari