Ana Rosa, feminista i crítica amb el Ministeri d’Igualtat: “Que deixin el màrqueting i no em donin lliçons”

La presentadora s'ha mostrat contundent en un al·legat que ha fet servir per deixar clar que és feminista "des de sempre"

El 8-M és avui més important que mai. Les dones han tornat a sortir al carrer per fer al·legats i reivindicacions feministes, el que també han fet algunes famoses des d’Instagram. En el cas de la televisió, Ana Rosa Quintana ha volgut començar el programa amb un discurs en commemoració d’aquest dia tan especial. No anirà a cap manifestació, però ha volgut deixar clar que no per això és menys feminista: “Aquest any de pandèmia ha deixat un panorama desolador per als drets de les dones. La bretxa salarial és més gran, es fa impossible conciliar, es redueixen les oportunitats, s’incrementa l’atur femení i són les dones les primeres que ocupen les llistes dels ERTO. Moltes han tornat a les feines de casa, s’han convertit en cuidadores de dependents i s’han vist confinades amb els seus maltractadors. Per tot això hem d’aixecar la veu i reivindicar amb més força que mai la necessitat d’una societat igualitària”.

Un discurs que ha aprofitat per defensar-se: “La pandèmia i el teletreball han fet retrocedir les llibertats. El 70% dels aturats de febrer són dones. La Covid-19 ha fet retrocedir els drets de les dones tot i tenir un Ministeri d’Igualtat. Haurien de deixar de banda el màrqueting i posar-se amb allò que ens importa a totes les feministes de sempre i a les noves generacions. Amb aquest panorama, que no em donin lliçons d’igualtat. Porto tota la vida defensant els drets de les dones, denunciant l’explotació sexual, la bretxa salarial i la violència de gènere i, a més a més, participant en campanyes de conscienciació. Així que crítiques les justes”.

“Avui no he sortit al carrer perquè, a més a més de la pandèmia masclista, hi ha un virus aguaitant que va darrere de tots. Ens volem vives. El 2018 vam sortir totes als carrers i vam aconseguir que els partits no fessin seu aquest moviment transversal. Va ser una cosa històrica i vaig sentir que alguna cosa canviava. El feminisme no hauria de tenir ideologia perquè totes tenim els mateixos problemes i necessitem que els homes s’impliquin. Sempre estem barallades per veure qui és més feminista. El Govern el que hauria de fer és deixar de banda les seves discrepàncies i defensar el que ens importa a totes perquè la unitat és la clau. El debat no és si hem de sortir al carrer o no, el debat és preguntar als poders i a les empreses què passa amb això. On són els resultats dels compromisos i l’execució dels plans d’igualtat? Els números d’igualtat no em surten”, etzibava en un al·legat que fa servir per tornar a manifestar que és una feminista convençuda.

Comentaris

    S'ha de ser molt mala persona 08/03/2021 10:32 pm
    Aquesta si es feminista, yo soy español El que s'ha de dir per quatre duros

Nou comentari