El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denúncia demolidora d’Ana Obregón: “No els preocupa que el càncer mati més que la Covid, l’únic que els importa és l’economia”
  • CA

Des que diagnostiquessin el seu fill amb càncer, Ana Obregón s’ha centrat en implicar-se en causes solidàries relacionades amb la malaltia. Amb la mort d’Álex Lequio han creat una fundació al seu nom per impulsar la investigació, el que li dona ales per demanar al govern que col·labori en la lluita. L’actriu ha aprofitat el dia mundial contra el càncer per criticar la baixa inversió que es fa des d’Espanya. Com? Amb un text demolidor ple de ràbia i impotència: “Encara sort que a Espanya li dediquen un dia al càncer, perquè el que és diners en els pressupostos generals de l’Estat és pràcticament zero. Més de 20.000 científics espanyols han hagut de penjar les bates per falta de subvencions per als seus projectes d’investigació”.

“Espanya és un dels països que menys diners inverteix en investigació, davant dels Estats Units que, per exemple, inverteix 4,7 bilions de dòlars. Sabeu que una de cada tres persones desenvoluparà càncer al llarg de la seva vida? En el 2020 van morir 200.000 persones amb càncer a Espanya i 48.000 per la pandèmia. El càncer mata cada any a 9,8 milions de persones en el món davant dels 2 milions de la pandèmia”, denuncia Obregón.

Està a favor de la inversió en les vacunes contra la Covid, però reclama que no s’oblidi les víctimes del càncer: “Per què no s’inverteix també en la investigació del càncer? Està clar, perquè no afecta l’economia del país. És igual que morin 300 persones de càncer cada dia a Espanya, com que no s’han de tancar empreses ni hotels ni restaurants… Per això la medalla que s’ha penjat el govern per aprovar els pressupostos generals de l’Estat amb una mínima partida per a investigació del càncer se la penjaria en les tombes dels que han mort i moriran de càncer enguany a Espanya”.

“Jo dic el que penso, no tinc res a perdre perquè ja ho vaig perdre tot. El que sí que tinc és veu per seguir amb el llegat del meu fill en la lluita contra el càncer amb la seva fundació i donant suport a totes les associacions que lluiten a Espanya per la mateixa causa. Com deia el meu nen, ànim lluitadors!”, proclama l’actriu.

Una denúncia pública que ha rebut l’aplaudiment generalitzat dels seus seguidors, indignats també per aquesta manca d’inversió en una malaltia tan estesa i letal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa