El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Canvi radical d’una exconcursant d’OT molt exitosa: “No podia més i no em reconeixia”
  • CA

Ana Guerra ha estat l’última convidada a El Hormiguero. La canària ha estat una de les concursants d’Operación Triunfo amb més èxit dels últims anys, especialment gràcies a la seva cançó amb Aitana Lo malo. Èxit rere èxit… sense comptar que el confinament frenaria en sec el seu ascens. Aquell xoc la va fer reflexionar sobre el rumb que estava agafant la seva carrera, plena de col·laboracions amb artistes famosos i concerts plens. Amb temes molt comercials, la jove va adonar-se que estava perdent la seva essència més personal i va decidir fer un canvi radical en la seva carrera.

Així ho ha explicat en l’entrevista amb Pablo Motos, la que ha aprofitat per sincerar-se: “La meva nova cançó representa, per fi, la meva identitat musical. El primer disc després d’OT forma part d’un passat maco, però la meva identitat era una altra”. Havia preparat un disc que havia de veure la llum en el confinament, però aquelles setmanes tancada a casa van donar-li força per trencar-lo i preparar-ne un altre totalment nou: “He fet un canvi bastant radical… M’he acomiadat de l’antiga Ana Guerra perquè he vist que des que vaig sortir de l’Acadèmia tot va anar molt de pressa i en el confinament vaig haver d’enfrontar-me a una realitat dura. Era feliç amb el que feia? Volia explicar aquelles històries? Gairebé em quedo calba per culpa de l’estrès. Què és l’èxit? Crec que l’èxit és ser feliç amb el que fas. No podia més, havia de canviar”.

En el confinament es va fer moltes preguntes i va arribar a la conclusió que no estava fent el que volia: “No feia més que fer tombs i no sabia quina era la meva personalitat, quina identitat tenia… He trigat tres anys. Una de les opcions que tenia era marxar a un altre país i començar de zero. Jo estava passant per una mala ratxa i no podia fer cançons alegres perquè era mentida. La gent consumeix la música ràpidament, però jo vull donar a les meves cançons la importància que tenen per a mi”.

Reconeix que la teràpia va ajudar-la, encara que el camí fins a descobrir l’autèntica Ana Guerra no ha estat fàcil: “Havia de gestionar què m’estava passant perquè de sobte la noia que cantava també era un personatge”. Un canvi radical que de ben segur que els seus seguidors agraeixen i aplaudeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa