El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aitana d’OT: “Tinc el català rovellat, ho reconec”
  • CA

L’Aitana d’OT és una de les grans triomfades de la seva edició. Amb només 20 anys ha aconseguit 5 discos d’or i 12 de platí, una barbaritat tenint en compte que mai no s’havia dedicat professionalment a la música. Sempre ha reconegut que va presentar-se al càsting del concurs musical per provar sort, però que mai no s’hauria imaginat arribar tan lluny. Humil, riallera i molt natural, ha tornat a insistir en aquesta idea durant una entrevista amb Josep Cuní.

Només unes hores abans, rebia una sorpresa de part de la productora: un quadre amb tots els discos de platí. Acaba de començar la gira, però el seu èxit sembla que no té fre. 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy me habían citado en @universalspain para una sorpresa… y qué sorpresa. Todo esto es gracias a vosotrxs y nunca me cansaré de decirlo. Gracias de corazón por acompañarme en este increíble camino, por quererme y entenderme. Hace tres semanas que empecé #PlayTour y con ello mi primera gira es increíble lo entregadxs que estáis siempre y la sensación y emoción tan increíble que me hacéis sentir. Os quiero Gracias a todo el equipo de universal que ha venido hoy @narcisrebollo por todo lo que hacéis por mi diariamente  Y gracias Olga por ser más que una hermana @olgadepalma GRACIAS A TODXS y también a mi familia, mi padre Cosme y mi madre Belén, sois los mejores 

Una publicación compartida de AITANA (@aitanax) el

La cantant ha presentat el seu primer disc a La Ser Catalunya, en una entrevista en la qual s’ha mostrat nerviosa i molt vergonyosa. Barrejant el català i el castellà tota l’estona, ha arribat un moment en el qual, fins i tot, el presentador li ha preguntat si volia que canviessin al castellà. Com ha reaccionat la catalana? Amb una confessió: “Des que visc a Madrid no parlo català amb pràcticament ningú i el tinc rovellat, ho reconec. Però no passa res. Vinc aquí i se m’arregla”. Unes paraules que de ben segur que li comporten crítiques… I és que els seus detractors aprofiten cada gest per carregar contra ella.

Precisament sobre això ha volgut parlar, en recuperar la polèmica que la va envoltar l’any passat, quan va publicar una foto en banyador que va acabar esborrant perquè es va omplir de crítiques ferotges. Se la va arribar a acusar d’incentivar l’anorèxia, ja que se la veia “massa prima“. Per què va cedir davant les crítiques? “Sempre he tingut una constitució prima, tot i menjar molt bé. Vaig penjar aquesta foto en banyador i em van començar a arribar comentaris de mares perquè penjava aquesta foto perquè incentivada un trastorn alimentari. Em vaig espantar moltíssim perquè jo no ho volia incentivar, així que vaig esborrar-la. Ara bé, després vaig pensar que jo no volia fer-ho, així que vaig tornar a compartir-la. Tots els cossos són preciosos, això ha de quedar clar”.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡Y adiós muy buenas! Ya estoy por Barcelona.  Quería que estas fotos estuvieran en mi perfil. Y recordad, todas y todos sois 10.

Una publicación compartida de AITANA (@aitanax) el

Les lletres de les seves cançons sempre inclouen algun missatge que consciencia, amb el que pretén ajudar els seguidors a adonar-se que s’ha d’anar amb compte, especialment amb les relacions amoroses. L’amor tòxic és un tema recurrent en les sevses cançons, el que ara ha tornat a explicar: “Cada vegada estem més conscienciats, totes les meves amigues i jo hem viscut situacions que et fan plantejar on és el límit. M’agrada parlar d’això perquè no ens adonem de quan una relació és tòxica”.

Aitana presenta 'Spoiler' Europa Press

Aitana presenta ‘Spoiler’ / Europa Press

El disc, anomenat ‘Spoiler’, va acabar amb aquest nom d’una manera molt casual: “Vaig anomenar el primer EP com a ‘Tràiler’, però el disc no podia dir-se així. Havia de tenir-hi relació, és clar, i després de descartar-ne alguns, vam escollir ‘Spoiler‘ perquè és una paraula de la meva generació”. Després d’una nit d’insomni, Aitana arribava a l’estudi sense ulleres. En una altra mostra d’humilitat, ha deixat sorprès en Cuní en assegurar que havia hagut de matinar per agafar el tren cap a Barcelona: “No, no vinc en limusina, òbviament. No té cap sentit. Vaig en tren com abans“.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?Aquí tens algunes de les imatges més destacades de l’entrevista a Aitana. La cantant ens ha presentat el seu nou disc ‘Spoiler’. Estigueu atents, ens ha deixat algunes sorpreses pels seus seguidors! #AquíAitana ?

Una publicación compartida de Aquí, amb Josep Cuní (@aquicuni) el

Una entrevista curta però amable, que ha evidenciat la bona sintonia d’Aitana amb un altre presentador. Tot just acabava d’iniciar la seva gira, així que caldrà veure si segueix triomfant tantíssim com fins ara. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa