El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aitana d’OT: “Fa ràbia no poder anar tranquil·lament pel carrer com fan els nois”
  • CA

Aitana és una de les cantants que més ha triomfat després d’una de les últimes edicions d’Operación Triunfo. La de Sant Climent de Llobregat es troba de promoció de la seva nova cançó, dedicada a combatre la xacra masclista. L’1 de juliol iniciarà una gira molt esperada en el festival dels Jardins de Pedralbes, el que suposarà el tret de sortida després d’un any i mig de pandèmia.

Per tal de promocionar el nou tema, ha concedit una entrevista a El Mundo que ha aprofitat per denunciar la violència masclista que encara pateixen les dones: “Necessitava treure una cançó amb això que em mou per dins, sobre el que està passant actualment. És un tema feminista que explico des del que viu el meu entorn i les converses que tinc amb les meves amigues o amb la meva mare. En el videoclip es veu una noia que es gira cap enrere nerviosa mentre camina, encara que no passi res darrere seu. Per què està tensa? Per tot el que passa diàriament, les denúncies, les dones violades i maltractades. Perquè des de petita la teva mare et diu que no surtis sola al carrer, cosa que no fa amb el fill. Això se’t va quedant a dins i és una merda“.

La cantant revela una anècdota personal que explica perfectament el perquè d’aquesta cançó: “Estava sopant al centre de Madrid amb uns amics i la meva amiga i jo li vam preguntar a un d’ells si ens acompanyarien al pàrquing. Ell se’ns va quedar mirant i li vaig preguntar si de debò calia que li expliqués per què ens havia d’acompanyar, perquè no estava segura i sentia por. Estaria bé no haver de demanar a un noi que t’acompanyi. Et diuen que ets una cagada, però no és cert. Passen moltes coses i fa ràbia que no puguis anar tranquil·lament pel carrer com fan els nois o que anar amb un noi et faci sentir més segura. Em fa por sortir al p… carrer cada nit”.

Una reflexió que fa que es consideri feminista radical: “Sí, ho sóc, però perquè vaig a favor de la igualtat i la no violència. Necessito de debò sentir que un home no pugui sentir-se més que jo per poder fer amb mi el que vulgui. Ara que sóc cantant he d’aprofitar el meu altaveu per criticar la realitat del que passa. Deixeu-nos expressar“.

La pandèmia ens ha canviat a tots, diuen. Aitana desitja que sigui així: “Esperem que sí perquè en quina classe de societat ens estem convertint? No parem d’assenyalar i d’acusar qualsevol moviment de qualsevol persona, res no ens sembla bé. Jo del que tinc ganes és d’estar a les tres de la matinada en una discoteca… Tinc unes ganes que em moro! I quan estigui tota la meva família vacunada, sortiré cridant al carrer plena de felicitat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 26, 2021 | 17:13
    fat boy maig 26, 2021 | 17:13
    Es fama que a Newcastle les noies solen portar un totxo al bolso. De res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa