El 2020 dels famosos en vuit escàndols

El coronavirus ha marcat l'any, però les revistes del cor també han anat plenes de polèmiques protagonitzades per famosos

Sembla innegable que el 2020 sempre serà recordat per l’impacte del coronavirus. Un any tràgic i estrany en el qual també hi ha hagut molta teca en la premsa rosa. De fet, no han estat pocs els escàndols que han protagonitzat els personatges més coneguts del món del cor. Quins són els noms propis que més pàgines han ocupat? Joan Carles Borbó, Josep Maria Mainat, Isabel Pantoja, Miguel Bosé i Enrique Ponce.

Això sí, el personatge mediàtic de l’any ha estat Joan Carles Borbó. El seu 2020 ha estat negre, segurament el pitjor any per a la seva imatge pública… i ja és dir. Es troba a l’ull de l’huracà, un malson provocat per la magnitud dels escàndols financers que protagonitza. Les acusacions de corrupció són fermes, així com les crítiques que se n’han derivat. La situació era tan desesperada que va haver de fugir a Abu Dhabi, el paradís luxós que ha escollit per amagar-se durant la tempesta. Des d’allà ha llegit les múltiples filtracions que ha fet Corinna, l’examant més famosa de la llarga llista que li atribueixen. Gràcies a les anècdotes que revela Pilar Eyre en el seu llibre, a més a més, hem pogut conèixer una mica més el singular caràcter de l’emèrit, a qui sembla que no li ha tremolat el pols a l’hora d’humiliar la seva dona. Aquest dilluns des d’El Món.cat analitzarem un per un tots els escàndols que ha protagonitzat en un monogràfic especial.

Joan Carles saluda la premsa a l'arribada a un dels seus últims actes públics / TVE
Joan Carles saluda la premsa a l’arribada a un dels seus últims actes públics / TVE

L’any va començar amb un anunci inesperat de la casa reial britànica, per això. El príncep Harry i Meghan Markle renunciaven al seu títol i es traslladaven als Estats Units amb el seu fill. Molts van acusar l’exactriu d’estar movent els fils per allunyar Harry de la influència de la reina Elisabet.

Amb l’inici del confinament, va arribar la primera gran ruptura de l’any. Alfonso Merlos estava concedint una entrevista des de casa quan apareixia darrere seu la jove reportera Alexia Rivas en roba interior, el que confirmava que el periodista havia estat infidel a l’exconcursant de Gran Hermano Marta López. Un autèntic escàndol del qual es va parlar fins a l’avorriment els mesos següents… i que no ha tingut un final feliç, ja que Alfonso i Alexia també han acabat trencant.

Alfonso Merlos, enxampat sent infidel en directe   Estado de Alarma
Alfonso Merlos, enxampat sent infidel en directe / Estado de Alarma

Però si s’ha comentat una separació ha estat la del torero Enrique Ponce i Paloma Cuevas. Formaven un dels matrimonis més estables del panorama espanyol, per la qual cosa va impactar el final de la relació després de 23 anys junts i dues filles en comú. La sorpresa va ser encara més potent, per això, quan poc després es va filtrar que Ponce havia començat a sortir amb una estudiant de només 21 anys… 27 anys més jove que ell. Si amb Paloma sempre havia mantingut un perfil discret, amb Ana Soria està fent tot el contrari. Vídeos embafadors i missatges romàntics típics d’adolescent que l’han col·locat a la diana mediàtica.

Molts famosos han parlat del coronavirus. Un dels més polèmics va ser Miguel Bosé, que va convertir-se en l’objecte de totes les crítiques durant moltes setmanes. El problema quin era? El seu negacionisme, que el va portar a publicar vídeos xocants en els quals compartia teories conspiranoiques, criticava l’obligatorietat de dur la mascareta i assegurava que els governs volien controlar-nos a tots amb microxips que introduirien mitjançant la vacuna.

En l’àmbit català, l’estrella ha estat Josep Maria Mainat. L’exitós productor va denunciar la seva dona, Ángela Dobrowolski: l’acusa d’haver-lo intentat assassinar. Com era d’esperar, l’escàndol va ser majúscul i va tenir una repercussió mediàtica immensa. Un delicte molt greu que ha estat frivolitzat en antena durant mesos, amb entrevistes dels protagonistes i informacions multiplicant-se sense control.

Josep Maria Mainat concedia les seves primeres declaracions des de la porta dels jutjats / Telecinco

Rafael Amargo ha estat un dels últims protagonistes. El ballarí era detingut l’1 de desembre, acusat de tràfic de drogues i pertinença a una banda criminal. La seva detenció va envoltar-lo d’expectació mediàtica, la que va voler aprofitar per potenciar l’estrena de la seva obra de teatre. Ell era conscient, però, que aquesta mala publicitat el perseguirà durant bastant de temps.

Finalment, cal destacar el nom propi del qual més s’ha parlat a Telecinco. Isabel Pantoja ha estat la protagonista indiscutible d’aquest últim trimestre de l’any. Mai no s’havia tret tant de suc a una guerra familiar que començava amb una acusació del seu fill, Kiko Rivera, que destapava en directe que la cantant s’havia quedat amb una part de l’herència de Paquirri que no li corresponia. De lladregota a mala mare, ja que també ha deixat clar que mai no ha estat una progenitora exemplar. La relació està completament trencada entre ells, però també amb l’altra filla, Isa Pantoja, que va ser expulsada de la casa familiar quan pretenia solucionar les coses. A hores d’ara segueixen sense parlar-se, fet que ha donat ales a moltíssimes persones properes a la família per parlar-ne (i criticar, sobretot) a Sálvame, que ha fet l’agost gràcies al tema.

Kiko Rivera consola la mare, la cantant Isabel Pantoja, en directe durant la gala de Supervivientes / Telecinco

Aquests són alguns dels personatges més mediàtics d’enguany, protagonistes de revistes i programes de televisió que han anat carregats d’informacions sucoses i escàndols. El 2021, més i millor.

Nou comentari