El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
WPT demanda a FIP, Qatar Sports i jugadors per “competència deslleial”
  • CA

World Padel Tour (WPT) ha presentat una demanda per “competència deslleial” contra la Federació Internacional de Pàdel (FIP), el grup empresarial Qatar Sports Investments (QSI), així com a l’Associació de Jugadors (Professional Pàdel Association) i la seva Junta Directiva.

La demanda ha estat presentada en el Jutjat del Mercantil número 15 de Madrid (se celebrarà una Vista l’1 de juliol de 2022), i en ella WPT sosté que els demandats actuen de “forma concertada” amb la finalitat d’excloure a WPT del mercat per a substituir-lo pel nou circuit Premier Pàdel, organitzat per QSI i FIP.

WPT considera en la seva demanda que els demandats han incorregut en “nombroses pràctiques prohibides” per la Llei de Competència Deslleial, com “induir a l’incompliment contractual dels jugadors de WPT” i beneficiar-se d’aquest incompliment, a més de “boicotejar” el normal desenvolupament del circuit WPT “aprofitant la posició de domini de la FIP”.

A més, lamenten que la FIP s’hagi apartat del seu paper d’organisme regulador de l’esport del pàdel, sense ànim de lucre, per a “explotar comercialment” una competició professional “en competència amb unes altres”.
WPT demanda a FIP, Qatar Sports i jugadors per “competència deslleial”

Dins d’aquestes “pràctiques prohibides” que denuncien en la demanda, WPT considera també que els demandats “espolien” la inversió realitzada per WPT, que “denigren” al circuit i als seus gestors i que realitzen una “venda a pèrdua” (‘dúmping’) del circuit Premier Pàdel.

“Amb caràcter simultani a la interposició de la demanda, WPT ha sol·licitat com a mesura cautelar el cessament immediat de les pràctiques anteriorment referides, entre elles la suspensió de la participació en qualsevol torneig del circuit Premier Pàdel d’aquells jugadors que tinguin contracte en vigor amb WPT”, esgrimeix el circuit WPT.

Si el Jutjat concedís aquestes mesures cautelars, WPT esgrimeix que els demandats “hauran d’abstenir-se” de realitzar les accions que WPT entén contràries a la Llei, com participar en tornejos de la FIP i QSI. Si el Jutjat desestima les cautelars, la demanda principal de WPT continuarà “fins que el Jutjat dicti sentència sobre el fons de l’assumpte”.

WPT assenyala que aquesta demanda per competència deslleial és “addicional i independent” de les demandes arbitrals que WPT va presentar amb anterioritat contra els jugadors que van incomplir contractes en participar en el primer torneig de Premier Pàdel a Doha (Catar).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa