El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El teletreball es valora cada vegada més en buscar ocupació a Espanya
  • CA

El teletreball és determinant per al 52% d’enquestats a l’hora de canviar d’ocupació, segons un estudi de la consultora Robert Walters, i el 68% creu que podria ser més productiu si tingués la possibilitat de treballar des de casa.

L’Associació per a la Recerca de Mitjans de comunicació (AIMC) ha conclòs en un altre estudi, la 24 Edició de Navegants en la Xarxa, que el teletreball segueix però tendeix al model mixt (alternar l’oficina i la casa): el 57,8% d’enquestats que treballen creuen que el seu ús és compatible amb teletreballar; d’ells, el 71,5% teletreballa ara, encara que sigui parcialment –uns nivells similars a 2020–.

No obstant això, els que treballen en remot sempre a casa han disminuït del 24,9% en 2020 al 11,8% en 2021, mentre que el model mixt ha crescut 15 punts en l’últim any, aconseguint el 59,7%, segons AIMC.

Les companyies tecnològiques han estat en bona part les que han mantingut l’opció del teletreball en major mesura, fins i tot a temps complet i sense necessitat d’una presència regular en l’oficina. Per exemple, la companyia de planificació digital de noces The Knot Worldwide, amb oficines a Barcelona, manté actualment l’opció de treballar 100% en remot als seus empleats.

Un altre exemple està en els empleats de Microsoft, segons l’informe Work Trend Index de 2022: el 57% d’espanyols prioritza la flexibilitat i el benestar per a triar un treball, enfront del 53% de treballadors de la companyia en la resta del món; i el 86% d’empleats a Espanya es consideren tant o més productius treballant en format híbrid.

Però un dels casos més destacats s’ha donat en la banca: BBVA va anunciar a la fi de març la implantació definitiva d’un model híbrid de treball presencial i en remot, una mesura que implica que els empleats puguin teletreballar fins al 40% del seu temps, sempre que sigui possible en funció de la naturalesa del lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa