El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SSG impulsa un pla laboral per fomentar la contractació indefinida
  • CA

L’empresa de transport sanitari SSG està impulsant un pla laboral per a fomentar la contractació indefinida en totes les empreses del grup. La companyia vol apostar per la reconversió dels contractes de caràcter temporal en fixos i la contractació de nou personal.

En total es podrien beneficiar fins a 150 persones d’aquesta nova política en els pròxims tres mesos conforme es vagin pactant les noves contractacions amb els representants dels treballadors.

El grup Serveis Sociosanitaris Generals, que té com a objectiu que el 80% de la plantilla sigui de caràcter fix, acaba de començar a implementar aquesta política en la filial Digamar, que opera el servei d’ambulàncies a Albacete, Ciudad Real i Guadalajara.

L’empresa acaba d’arribar a un acord amb els sindicats UGT, CCOO i USO a Castella-la Manxa perquè la majoria dels contractes que pròximament anaven a finalitzar, es revisin amb el propòsit de convertir la majoria en contractes indefinits.

A més, SSG s’ha compromès a realitzar noves contractacions indefinides addicionals als contractes que tenen prevista la seva finalització.

Salut respon

Aquesta mesura coincideix amb l’acord que SSG va aconseguir al maig a Andalusia per a millorar les condicions laborals del personal del servei d’atenció mèdica de Salut Respon.

L’empresa va pactar amb la Conselleria de Salut i Famílies d’Andalusia i el sindicat CSIF perquè els 265 treballadors de SR, passaran a tenir la categoria professional de gestors, substituint la figura de teleoperador.

A això es van sumar les mesures per a incrementar l’estabilitat laboral i la conciliació amb la vida personal dels treballadors de SR perquè a partir d’ara els empleats que tinguessin un contracte de 8 o 12 hores setmanals, poguessin signar un de mitja jornada de 20 hores setmanals.

En paral·lel, l’empresa va oferir als treballadors ampliar la seva jornada laboral més enllà de les 20 hores setmanals per a incrementar la qualitat assistencial. Concretament, el personal que fins ara treballés unes 15 hores a la setmana, podria ampliar la seva jornada fins a les 23 hores, els treballadors que tenien de 16 hores, tindrien la possibilitat d’ampliar a 24 i els de 22 i 24 hores treballarien si volguessin fins a les 26 hores setmanals, amb l’increment salarial corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa