Representants La Fageda van visitar aquest dimecres les instal·lacions de la Fundació Privada La nostra Senyora de Meritxell (Fpnsm), l’entitat encarregada de donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat al Principat d’Andorra a través d’una estructura de recursos i serveis que aconsegueix tot el cicle vital de la persona.

La gerent de l’àrea Social de la Fageda, Anna Monells, i la directora tècnica de l’àrea de Serveis a les Persones, Anna Torrecabota, van ser rebudes per la directora general de la Fpsnm, Celine Mandicó, i la responsable de l’àrea de Suport Tècnic, Montserrat Seivane, que les van guiar pels diferents serveis amb l’objectiu de donar una visió complerta del model d’atenció i els recursos destinats a l’atenció a la discapacitat.

La finalitat principal de la visita van ser les instal·lacions d’i&i Serveis, a Sant Julià de Lòria, una de les activitats empresarials d’inclusió sociolaboral que desenvolupa l’entitat andorrana, dedicada a l’elaboració d’articles decoratius i de regal i a la prestació de serveis a empreses com per exemple la missatgeria, el reciclatge, la destrucció de paper confidencial o el servei d’àpats, entre altres.

La visita va ser una primera presa de contacte entre dues institucions referents en el seu territori. Des de la Fageda, la gerent de l’àrea social, Anna Monells, va posar en relleu el desenvolupament del model d’atenció integral centrat en la persona (AICP) que implementa la Fundació, tenint en compte les opcions i decisions personals en l’hora de definir l’itinerari de vida de cada usuari: “Trobem molt interessant aquest model que desplega, especialment la independència de la persona”.

Monells també va ressaltar que, “malgrat que les nostres línies d’activitats són diferents, en el nostre cas enfocades a la producció de làctics, l’objectiu final és el mateix: generar llocs de treball amb sentit per a persones en situació de vulnerabilitat, com són les persones amb discapacitat o amb malalties mentals greus“.

Totes dues entitats van valorar molt positivament la trobada. En aquest sentit, la directora de la Fundació andorrana, Celine Mandicó, va destacar que La Fageda “és un referent com a empresa d’inclusió sociolaboral, té una trajectòria molt llarga. La nostra empresa tot just arrenca i per això pensem que ens poden aportar molts suggeriments i idees que ens permetin desenvolupar-nos i donar treball a més persones”. i&i Serveis es va posar en marxa el 2019, a pesar que els seus orígens es remunten al pretaller inaugurat el 1981, i compta actualment amb 74 treballadors.

La Fageda és un projecte social amb estructura empresarial, situat en el cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona). Ofereix un treball real i digne a persones en situació de vulnerabilitat a través de diverses activitats productives (lactis, gelats i melmelades) i prestació de serveis com la jardineria. La fundació, sense ànim de lucre, creada pel psicòleg Cristòfor Colom, celebra 40 anys aquest 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa